Pakdil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meydana gelen olaylarda polisin eksik davranışları olabileceğini ancak vatandaşın taş, kesici ve delici aletlerle karşılık vermesinin uygun olmadığını söyledi.

Türkiye'de Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu bulunduğunu, bu kanuna riayet ederek her türlü gösterinin yapılabileceğini, düşünce ve fikirlerin aktarılabileceğini vurgulayan Pakdil, "Birileri ortaya çıkıp belirli bir kalabalığı toplayıp daha önceden alınmış kararların aksine bir işlem yapacaksa bu doğru olmaz. Yapılması düşünülmeyen sadece değerlendirilecek olan bir işlemin yapılacakmış gibi gösterilip sosyal medyadan İtalyan polisinin köpeğe sıktığı gazı 'Türk polisi sıktı' gibi gösererek insanları yanıltmak doğru şeylerler değildir" diye konuştu.

Bu tür davranışların halkı bir nevi kışkırtmak anlamı taşıdığını gerektiğini belirten Pakdil, şunları kaydetti:

"İnsanlar haklarını aramalılar ama kavgayla ve dövüşle bir şeyleri yapmanın anlamı yok. Yani buradan kahramanlar üreterek 'efendim falan kişi kahramanca göğsünü siper etti' gibi yaklaşımlar sergilemek doğru değil. Türkiye'nin her zaman olduğu gibi barışa ihtiyacı var ve bunu da konuşarak çözebiliriz. Aksi halde yanlış şeyler olur. Türkiye 75 milyon nüfuslu bir ülke, İstanbul ise yaklaşık 15 milyon nüfuslu bir şehir. Şimdi oraya belirli bir kalabalığı koyarak dayatmak doğru bir davranış değil. Çoğunluğun azınlığa dayatması nasıl ki doğru değil deniliyorsa azınlığın da çoğunluğa bir kısım şeyleri kabul ettirmesinin hiç doğru bir şey olmadığını düşünüyorum."