Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki Emniyet Müdürlüğü'nün güvenlik amacıyla kullandığı mobese kameraları, İçişleri Bakanlığı'ndan yeterli ödenek gelmeyince belediye tarafından karşılanmaya başlandı. Mobese kameralarının alımıyla ilgili protokol Denizli Valiliği'nde imzalandı. İmza törenine Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Albay Mürşit Kuyumcu ve Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin katıldı.

Törende konuşan Vali Şükrü Kocatepe, şehirlerin ve yerleşim birimlerinin güvenliğinde elektronik kontrol sistemlerinin büyük önem arz ettiğini ifade etti. Kocatepe, "Her geçen gün bu sistemle ilgili donatılarımızı geliştirmeye gayret gösteriyoruz. Bu konuda içişleri bakanlığımızdan gelen ödeneklerle kameralarımızı artırmaya kontrol noktalarını çoğaltmaya çalışıyoruz. Gelen ödeneklerin tüm ihtiyaçları karşılama konusunda yetersizliğimiz var, eksiklerimiz var. Bunu gidermeye yönelik Pamukkale Belediyemiz bize katkıda bulunuyor. Şimdi 48 kamera için daha bir protokol imzalıyoruz. 800 bin lira harcanacak." dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de daha önce 7 mahalleye kamera sistemiyle katkı verdiklerini, 7 etapta 2016 Ağustos'a kadar 68 mahallenin tamamının mobese ile donatılacağını ifade etti.