Kayseri’de uyuşturucu kullandığı kardeşini uzun uğraşlar sonucu parkta bulan ağabey, tedavisini yaptırabilmek için polisten yardım istedi. Polis yardımıyla hastaneye götürülen kardeşiyle ilgili konuşan ağabey, “Kardeşim sokaklarda yatıp kalkıyor. Birine zarar verecek diye endişe ediyoruz. Yetkililerin tedavisini tam yaptırmalarını istiyoruz.” dedi.

Cemil S. yaklaşık 10 yıl önce uyuşturucuya alışan ve bu nedenle sokaklarda yatıp kalkan kardeşini sağlığına kavuşturmak için polisten yardım istedi. Melikgazi ilçesi Hunat mahallesindeki Fatih Parkı’nda uyuşturucu bağımlısı kardeşinin yatıp kalktığını öğrenen ağabey Cemil S., parka giderek kardeşini tedavi olması için ikna etmeye çalıştı ve başarılı olamayınca polisten yardım istedi.

Ağabey S., kardeşinin tedavi ettirilmezse birisine zarar vereceği uyarısında bulunarak, polise yaşadıkları sıkıntıları anlattı. “Benim kardeşim madde bağımlısı ve acilen tedavi olması gerekiyor.” diyen S., “Kardeşim bonzai, esrar, uyuşturucu hap alıyor” ifadesini kullandı.

Kardeşinin raporlarını polise gösteren ağabey, “Ben yasal varisiyim, Ruh Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne kardeşimin yatması ve tedavi olması gerekiyor. Bir süre öncede yattı, tam iyi olacaktı çıkardılar. Kardeşim uyuşturucuya askerde alıştı ve 10 yıldır sıkıntı yaşıyoruz. Birine zarar verecek diye endişe ediyoruz ve yetkililerden yardım bekliyoruz. İlla kardeşimin tedavi olması için bir olay mı işlemesi gerekiyor. Bizler derdimizi anlatmak için dağa mı çıkalım? Devlet dağdaki adama hak veriyor ama bize vermiyor.” diye tepki gösterdi.

Ağabey S., evrakları göstermesi üzerine polis, 28 yaşındaki Selçuk’u araca bindirerek, hastaneye götürdü.