Hakkari'de Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Şubeler Platformu öncülüğünde düzenlenen ve ildeki sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği 1 Mayıs bayramı, halaylar çekilerek kutlandı. Programda konuşan HDP Hakkari miletvekili adayı Nihat Akdoğan, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP'ye rağmen çözüm sürecini devam ettireceğiz. Kimseyle masaya oturmadık diyor. Peki demezler mi Kandil ile İmralı arasındaki gelgitler neydi?" dedi.

Pehlivan Mahallesi'nde bulunan Hakkari Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen yüzlerce sendika, hastanenin karşısındaki boş alanda Kürtçe müzik eşliğinde halay çekerek kutlamalara başladı. Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, HDP Hakkari 2'nci sıra milletvekili adayı Nihat Akdoğan, DBP Hakkari İl Eşbaşkanı Musa Çiftçi, HDP Hakkari il eşbaşkanları Zeynep Besi Dara, Rahmi Temel, ildeki sivil toplum kuruluşları telsilcileri, barış anneleri ve üniversite öğrencilerinin katıldığı 1 Mayıs işçi bayramı kutlamaları, hastane önünde yürüyüşle başladı.

Üzerinde 'Özgür basın susturulamaz' yazısı bulunan, Çağdaş Gazateciler Derneği Hakkari Temsilciliği'nin de destek verdiği yürüyüşe katılan basın mensupları, pankartı taşıyarak yürüyüşe eşlik etti. Yürüyüş halinde sloganlar atarak kutlamanın yapılacağı Vedaş il binası önündeki Barış Caddesi'nde toplanan sivil toplum kuruluşları temsilcileri, burada tek tek anons edilerek tanıtıldı. Svil toplum kuruluşları adına konuşan KESK Hakkari Şubesi Dönem Sözcüsü Cemal Balıkesir, günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yaptı.

"KANDİL İLE İMRALI ARASINDAKİ GELGİTLER NEYDİ"

Programda konuşan HDP Hakkari miletvekili adayı Nihat Akdoğan da 'Biz kimseyle masaya oturmadık, Kürt sorunu diye bir şey yok' açıklamasını yapan Cumhurbaşkanı'na yüklendi. Akdoğan, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP'ye rağmen çözüm sürecini devam ettireceğiz. AKP hükümeti olsa da olmasa da çözüm sürecini devam ettireceğiz. Kimseyle masaya oturmadık diyor. Peki demezler mi Kandil ile İmralı arasındaki gelgitler neydi" diye sordu.

"SARAY'DA ELEKTRİK TÜKETİMİ BİR İLÇENİN ELEKTRİK TÜKETİMİ KADAR"

Akdoğan, AK Parti hükümetinin, HDP'nin barajı geçeceğinden dolayı şu an büyük bir kaygı içine girdiğini savunarak, şunları ifade etti: "İşte HDP barajı aşarsa bizden hesabı soracak. Biz şehitlerimize söz vermişiz, biz Roboski'ye söz vermişiz, biz işçi ve emekçiye söz vermişiz. Soma'nın hesabını soracağız, Roboski'nin hesabını soracağız, zindanların hesabını soracağız. Bugün AKP hükümeti HDP'nin barajı geçmesiyle birlikte işlerin başa döneceğini biliyor. Biz de söz veriyoruz sizlere, barajı geçtiğimiz anda kaçak sarayın hesabını soracağız. Diyeceğiz ki buradaki insanlar çok az ücretle geçinirken, siz katrilyonlarla saray yapıyorsunuz. Saray'da çay içtiğimiz bir bardağın tanesi 1 milyar. Sadece oranın elektiği bir ilçenin elektirk tüketimi kadardır. Din iman diyecek ama en büyük hırsızlığı yapacak."