Kayseri Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına düzenlenen terör saldırısıyla ilgili davada; sanık avukatlarının sürekli mazeret bildirmek suretiyle yargılamayı engelleme çabası, sanıklara barodan müdafi avukat istenmesiyle aşılacak. Mahkeme, bir sonraki celseye sanıklara barodan müdafi avukat tayin edilmesine ve sanıklardan ek savunmalarının alınmasını kararlaştırdı.

Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü binasına, 25 Mayıs 2012 tarihinde bombalı araçla düzenlenen intihar saldırısında, biri polis diğeri sivil memur 2 kişi şehit olmuştu. Bombalı saldırıyla ilgili bugün 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 8. duruşma yapıldı. Duruşmaya, Ankara 2 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan sanıklar Ali Çevik, Mahmut Denktaş ve Bakır Öztürk katılmadı. Sanık avukatları da hava muhalefetini mazeret göstererek duruşmaya gelmedi.

Mağdur avukatları, mahkeme heyetinden, sanık avukatlarının bir sonraki duruşmada da hazır olmamaları halinde barodan avukat tayin edilerek duruşmaya devam edilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, talebi yerinde bularak, suçun vasfı bakımında yargılamada sanık avukatının zorunlu olduğundan sanıklara ihtarda bulunularak, duruşmaya katılmamaları halinde Kayseri Barosu’ndan müdafi tayin edileceğinin bildirilmesine karar verdi. Ayrıca, sanıklara istinat edilen eylemin sübutu halinde ek savunma hakları olduğu ve bir sonraki duruşmada sanıkların ek savunmalarının alınmasına da karar verdi. Terör sanıklarının savunma yapmamaları halinde bu haklarından feragat etmiş sayılacakları da karara bağlandı.
Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.