Tunceli-Erzincan karayolunda PKK’lılar tarafından yola döşenen bombanın patlaması nedeniyle trafiğe kapanan yol trafiğe açıldı. Tunceli merkeze bağlı Gökçek Jandarma Karakoluna iniş yapmak isteyen skorksi helikopter, ormanlık alandan ateş eden PKK’lıların saldırısına uğradı.

Tunceli’de 6 gündür bombalı tuzak ve yanan araçlar nedeniyle kapalı olan Tunceli-Erzincan karayolu, dün Karayolları ekiplerinin müdahalesi ile Zağge mevkiinde yakılan araçlar ve bombalı tuzaklar yoldan temizlendikten sonra trafiğe açıldı. Gece geç saatlerde PKK’ı grup tarafından aynı noktada menfeze yerleştirilmiş uzaktan kumandalı bomba patlatıldı. Bombanın patlaması sonucu yolda 5 metre derinliğinde çukur 10 metre genişliğinde çukur oluştu. Patlama nedeniyle tekrar trafiğe kapanan Tunceli-Erzincan karayolu daha sonra karayolları ekipleri tarafından kapatılmasının ardından yol trafiğe tekrar açıldı.

“KARAKOLA İNEN HELİKOPTERE SALDIRI”

Tunceli merkeze 20 kilometre uzaklıkta bulunan ve Tunceli-Erzincan karayolu üzerinde bulunan Gökçek Jandarma Karakoluna yönelik sabah saatlerinde sızma girişimi askerlerin fark etmesinin ardından kısa süreli çatışma yaşandı. Saldırının ardından Tunceli Alay Komutanlığından kalkan skorksi helikopter Gökçek Jandarma Karakolu pistine inişi sırasında ormanlık ve dağlık alandan uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleşti. Saldırı üzerine piste konmadan bölgeden uzaklaşan skorski helikopter güvenli bölgeye doğru hareket etti. Saldırı sonrası iki kobra helikopter Gökçek Jandarma Karakoluna saldırı yapılan dağlık ve ormanlık alanı yoğun bombardıman tuttu. Kobra helikopterlerin bombardımanı nedeniyle ormanlık alanda yangın çıktı.