Türkiye Tabipler Vakfı'na ait 2 adrese, İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve maliye müfettişleri’nin baskın düzenlemesine tepkiler dinmiyor.

Vakfın 2008-2013 dönem faaliyetlerinin, iki ay önce Vakıflar Genel Müdürlüğü müfettişleri tarafından incelemesi, Şifa Üniversitesi'nin de 3 ay önce YÖK denetiminden geçmesine rağmen yapılan polis baskınlarına tepki gösteren İzmir Büyükşehir eski Belediye Başkanlarından Burhan Özfatura, “AKP zulmünün devam ettiğini görüyoruz. Yani seçimlerden bir ders almadıkları ortada. Ne yazık ki MHP’de bana göre bu zulümlere suç ortağı olmaya başladı. Baştan kapıları kapatmak suretiyle Allah korusun ama öyle görünüyor ki, AKP iktidarının devamı için imkan sağlıyorlar. Seçim meydanlarından devamlı olarak söz verdiler. Bu haksızlıkların, hukuksuzlukların, antidemokratik davranışların, zulümlerin sona ereceğini ifade ettiler. Ama seçim bitti sözler de unutuldu." diye konuştu.

Yapılan baskından endişe edilecek bir şey olmadığını ifade eden Özfatura, şöyle konuştu: "Ben yıllardır tanıyorum, güzel de sağlık hizmetleri veriyorlar. Buradan bir şey çıkmayacak ama amaç devamlı olarak kamplaştırmak, düşman icat etmek ve kendilerine biat etmeyenlere devamlı baskı uygulamaktır. İşte bakın hapishanelerde Hidayet Karaca dahil bir sürü masum polis, ülkesine hizmet etmiş insan, maalesef rehin tutuluyor. Oruç tutmaları dahi zor hale getiriliyor. Sahur yemeği verilmeyerek, iftarları engellenerek vesaire. Yani bu iktidardan bu beklenir. İnşallah gün gelecek bunlar geri tepecektir. Yargı önünde de bunun hesabı sorulacaktır diye ümit ediyorum. AKP’nin bundan sonra verasete kavuşacağına inanmıyorum da, Allah diğer partilerin genel başkanlarına veraset versin. Sorumluluklarını idrak etsinler ve üzerlerine düşen görevlerini ifa etsinler. Dershaneler kapatıldı, hayır kurumlarına baskınlar düzenleniyor. Herşey bu hizmet hareketinin önünü kesmek için. Yurt dışında aynı şeyi yaptılar. Beceremediler de. Allah doğru ve inananların yanındadır."