Gaziantep'te 25 Aralık Polis Merkezi'ne yapılan silahlı saldırıda, teröristlerin zırh delici lav silahı kullanmak istediği, ancak tutukluluk yapınca bölgede bırakarak kaçtıkları anlaşıldı.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesindeki Ocaklar Mahallesi'nde bulunan 25 Aralık Polis Merkezi'ne yönelik saldırının detayları netleşmeye başlıyor. İddialara göre, merkezin karşısında bulunan okulun arka bahçesini çevreleyen duvardaki demir parmaklıkların arasından 21.30 sıralarında yüzlerini kapatıp, etek giydikleri belirlenen 3 kişi, uzun namlulu silahlarla ateş etti. Saldırganlar, çalıntı olduğu düşünülen 34 HF 5518 plakalı otomobili de ateşe verdi. Saldırı üzerine bölgeye çok sayıda zırhlı araç ve polis sevk edildi. İtfaiye ekipleri ise yanan aracı söndürdü. Söndürülen aracın içerisinde bir kaleşnikof marka uzun namlulu silah ve yanına bırakılmış bir adet zırh delici lav silahı bulundu. Lav silahının tutukluk yaptığı için saldırıda kullanılamadığı anlaşılırken, merminin ise namluya sürüldükten sonra yakılan aracın yanına bırakıldığı belirtildi. Saldırının ardından operasyon başlatan güvenlik güçleri, olay yerine yakın mesafede iki adet kadın kıyafeti buldu.

EMNİYET MÜDÜRÜ VE İL JANDARMA KOMUTANI SALDIRININ GERÇEKLEŞTİĞİ BÖLGEDE İNCELEME YAPTI

Saldırının ardından İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ile İl Jandarma Alay Komutanı Albay Şeref Çakmak, bölgeye gelerek incelemede bulundu. Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, yakılmak istenen aracın yanına giderek, olay yeri inceleme ekiplerinden bilgi aldı. Gülveren, saldırı ile ilgili sorulara, "Olayla ilgili tahkikat devam ediyor." diye cevap verdi.

Öte yandan, yapılan saldırıda polis merkezi binasına 8 kurşunun isabet ettiği belirlendi. Saldırı sırasında bir polis memurunun yaralanmaktan son anda kurtulduğu öğrenildi.