Yolsuzluk soruşturmalarında görev alan ve aralarında bağımsız milletvekili adayı olan eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Nazmi Ardıç'ın da bulunduğu polislere yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 29 emniyet mensubunun gözaltı süreci 8. gününe girdi. Geçtiğimiz Pazartesi günü gözaltına alınan polisler, Cuma sabahı adliyeye getirilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, aralarında eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı ve eski Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç’ın da bulunduğu 29 kişi bir hafta önce Pazartesi günü gözaltına alınmıştı. Savcılık sorguları emniyette yapılan polislerin tamamının tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmesine karar verilmişti. Polisler Cuma sabahı İstanbul Adalet Sarayı’na getirilmişti. O günden beri polislerin mahkeme sorguları devam ediyor.

İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği'ndeki sorgu işlemi 4. gününde de sürerken 3 kişinin kaldığı kaydedildi. Polislerin gözaltında tutulma süresi ise toplamda 8. gününde.

Yolsuzluk soruşturmalarında görev aldıkları için gözaltına alınan polislere, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı açıklamaya göre, 'suç örgütü kurmak’, ’örgüt üyesi olmak’, ’siyasal casusluk’, ’resmi evrakta sahtecilik’, ’kişisel verileri usulsüz kaydetme’, ’bilgisayar verilerini silme’ suçlamaları yöneltiliyor.