Yeşilay genel merkezinin yaptığı açıklamalarda Türkiye de (özellikle Diyarbakır ve çevrelerinde) üretilen başta esrar olmak üzere uyuşturucuların ancak %1'i yakalanıyor. Uyuşturucu üreticileri yılda yaklaşık 7milyar 300 milyon lira haksız kazanç elde ediyorlar tabir yerindeyse gençliğin kanını emiyorlar. Bu arada güney sınırlarımızda Suriye ve ıraktaki boşluktan istifade eden şebekeler yurt dışından da bu maddeleri ülkemize sokuyorlar.
Timurbanga aileleri uyararak “kötü arkadaş çevresi ve sevgisizlikten dolayı çocukların boşlukta kaldığı ve bir kereden bir şey olmaz mantığıyla bu illete başlayan gençlerin bir daha bu illetten kendisini arındıramadığını ifade etti.
Timurbanga ayrıca ; yeni eğitim ve öğretim döneminde öğrencilerle öğretmenlerin el ele vererek bu illetlerin okullara girmemesi adına ciddi gayretler ortaya konulmalıdır. Biz Yeşilay cemiyeti olarak hem mili eğitim müdürlüğümüz hem de halk sağlığı müdürlüğünde ortak çalışmaya hazırız.
Vatandaşlarında bu konuda duyarlı olması gerektiğini ifade eden Timurbanga “ vatandaşlar emniyetin en büyük yardımcısıdır, şüpheli gördükleri şahısları ivedilikle 155e bildirmeleri, duydukları ve gördükleri karşısında duyarsızlık yapmamalı, bana değmeyen yılan bin yaşasın dememeli zira yarın o yılanın kendi neslinden birine o illetin değmeyeceğine kim garanti verebilir” dedi.