İlahiyatçı- Yazar Prof. Dr. Muhittin Akgül, Hazreti Muhammed(sav)'in, Kur'an-i bir yaşantısının olduğunu ve adeta 'Yaşayan Kur'an' olduğunu söyledi.

Peygamberyolu Derneği ve Erzurum Kültür Sanat Derneği (ERKÜSAD)'ın davetlisi olarak Erzurum'a gelen Prof. Dr. Akgül, Palandöken ilçesindeki Armada Düğün Salonu'nda, "Yaşayan Kur'an Hz. Muhammed' konulu konferans verdi. Akgül, Hz. Muhammed'in son Peygamber olduğunun ve bütün insanlığa gönderildiğini ifade etti. Hz. Muhammed(sav)'in bütün yönleriyle zirve olduğunun ve insanlık için rehber olduğunu dile getirdi. Aklın tek başına insanı Allah'a ulaştıramayacağının altını çizen Prof. Dr. Akgül, "Gandi dehaydı. Ancak ineğe tapıyordu. Gandi gibi nice dehalar akıllarıyla Allah'ı bulamadı." dedi.

Her dönemde Allah'ın insanlığa peygamberler gönderdiğini ve onları peygamberler aracılığıyla imana davet ettiğine de işaret eden Akgül, "Allah, hiç bir zaman insanları peygambersiz bırakmadı. Ayet'i kerimede Allah, her ümmete peygamber gönderdiğini müjdelemiştir." diye konuştu.

Allah'ın son Peygamber olarak Hz. Muhammed(sav)'i bütün insanlığa gönderdiğine dikkat çeken Prof. Dr. Muhittin Akgül, "Allah kulları arasından seçtiği özel, mümtaz insanları peygamber yapmıştır. Hz. Muhammed ise Allah'ın kelamı olan Kur'an insanlığa anlatmak için son peygamber olarak gönderilmiştir. Hz. Muhammed yaşayan Kur'an'dı. Kur'an’la içli- dışlıydı. Yaşantısı, ahlakı Kur'an olan bir peygamberdi Hz. Muhammed(sav). Güzel ahlakın, vefanın, sabrın, adaletin, doğruluğun, merhametin, hoşgörünün zirvesiydi." diye konuştu.

Son zamanlarda İslam dininin terörle anılmasının, İslam'a büyük zarar verdiğine de dikkat çeken Akgül, "Teröristler, suç örgütü temsilcileri Müslüman görünüyorlar. Hz. Muhammed'i temsil etme adına. Hz. Muhammed'i temsil edecek bir insanlık yok günümüzde. O'nu temsil edebilmek için Hz. Muhammed'i hakkıyla tanımalı, yaşantısını örnek almalıyız. Hz. Peygamber doğruluğu, adaleti, yalandan sakınmayı tavsiye ediyor. O insanları sever, insanlara değer verirdi. Kendisine hakaret edene, düşmanına bile tebessümle karşılık verirdi." şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Akgül, konuşmasının son kısmında 'Herkes O'nu Okuyor' kampanyası ile ilgili olarak da, "Peygamberimiz’in(sas) sadece hayatını okumakla değil, sadece bilmekle değil, sadece övmekle değil, okuduklarımızı hayatımıza geçirmek gerekir. Herkes O'nu Okuyor yarışması kaybedeni olmayan bir yarışma. Bu yarışmayla hedef, milyonlara O'nun(sas) hayatını okutmak ve tanıtmaktır. Hz. Muhammed'in(sas) örnek hayatını öğrenmek ve öğretmek gayesiyle Efendimiz(sas) ile ilgili kitapların okunmasını teşvik etmek etmeliyiz."