Prof. Dr. İzzet Özgenç, Anayasa Mahkemesi’ne seslenerek, biran önce Sulh Ceza Hakimliği ile kararını vermesi gerektiğini söyledi. Özgenç, “Bu yanlış düzenleme, yargıda “kaos” olarak değerlendirilen başka yanlışları tetiklemiştir.” dedi.

Türk Ceza Kanunu (TCK) ve Ceza Muhakemesi Kanunu'nu (CMK) hazırlayan Prof. Dr. İzzet Özgenç, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve 62 polis hakkında mahkemece verilen tahliye kararının uygulanmamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Şahsi Twitter hesabından görüşlerini paylaşan Özgenç, şunları söyledi: “Ceza Muhakemesi kanununun 268. maddesinde 18.6.2014 tarihli ve 6545 sayılı kanunla yapılan değişiklik, sulh ceza hakimi kararlarının objektif ve efektif denetim imkanını ortadan kaldırmıştır. Bu yanlış düzenleme, yargıda “kaos” olarak değerlendirilen başka yanlışları tetiklemiştir. Yargıda baş gösteren “kaos”un sonlandırılabilmesi, hukuka geri dönmekle mümkündür. Hukuka geri dönüşün ilk adımı, Anayasa Mahkemesi'nce, CMK’nın 268. maddesinde yapılan söz konusu değişiklikle ilgili anayasaya aykırılık iddiasının bir an önce karara bağlanmasıdır.”