17-25 Aralık operasyonları ve Gezi Parkı gibi olayları hükümet perspektifinden anlatan “Kod Adı: K.O.Z.” filmi, Türkiye’den sonra Almanya’daki gurbetçilerden de ilgi görmedi.

26 Şubat tarihinde Almanya sinemalarında vizyona giren “Kod Adı: K.O.Z. Maskeler Düşüyor” filmi en az izlenen filmlerden biri olarak listelerde en alt sıralara düştü. Yönetmen Celal Çimen'in 24 TV'de, “Film, kendi alanında bir rekora imza atacak” iddiasının aksine yaklaşık üç milyon Türk’ün yaşadığı Almanya'da da ilgi görmedi.

Almanya'da ilk haftada sadece 2 bin 994 kişiyi sinemalara çekebilen 'Kod Adı: KOZ' adlı filmi galadan bu yana toplam 4 bin 517 izleyici kaydetti.

ALMAN YETKİLİ ŞAŞKIN: BU KADARINI BEKLEMİYORDUK

Cineplex basın sözcüsü ve Almanya’daki sinemalara Türk filmleri kiralayan “To do movies” şirketinin pazarlama yöneticisi Robert Schünemann, “Bu filmin daha başarılı olmasını bekliyorduk ama tam aksi bir durum yaşadık.” diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Schünemann, “Film Almanya'da ve Berlin sinemalarında fazla tutmadı. İzleyici sayısı hiç iyi değil. Anlaşılan bu film Berlin'deki Türklerin fazla ilgisini çekemedi." ifadelerini kullandı.

EN KÖTÜLER ARASINDA HÂLÂ İLK SIRADAKİ YERİNİ KORUYOR

Film eleştirmenleri tarafından propaganda filmi olduğu gerekçesiyle büyük tenkitlere maruz kalan Kod Adı: KOZ filmi, 500 bin civarında yapımın bilgilerini içeren `IMDb – internet film veri tabanı’ listesinde de en kötüler arasında ilk sıradan kurtulamadı. IMDb kullanıcılarının verdikleri oylarla 10 puan üzerinden sadece 1,6 puan alarak “en kötü birinci” olan KOZ’u 1,7 puanla Saving Christmas adlı film izliyor.