Ramazanda Erzurum'da oruç tutmak için Akdeniz ve Ege'den aileleriyle gelerek ev kiralayan sayısında önceki yıllara göre artış yaşanıyor. Ramazan ayını Erzurum'da geçirmek için İzmir'den eşiyle gelip ev kiralayan Faruk Derin, "Ramazan'ı manevi ihtişamıyla yaşamak için eşimle Erzurum'a geldik." dedi.

Erzurum, ramazanda oruç tutmak isteyen vatandaşların akınına uğruyor. Ramazan ayının bütün ihtişamıyla kendisini hissettirdiği Erzurum'a İzmir, Mersin, İstanbul, Manisa ve Antalya'dan gelen yerli turist sayısında patlama yaşanıyor. Serin yayla havasında oruç tutmak, tarihi camilerde namaz kılmak ve ramazanı huşu içinde geçirmek için İzmir'den eşiyle gelerek Yakutiye ilçe merkezinde eşyalı ev kiralayan 60 yaşındaki Faruk Derin, "İzmir'de eşim ve çocuklarımla yaşıyorum. Yıllar önce Erzurum'dan ayrıldım. Ramazanı ve Kurban Bayramı'nı Erzurum'da geçirmek için şehir merkezinde eşyalı ev kiraladım. Tarihi camilere yakın evimde ramazanı huşu ile yaşıyorum. İzmir'in sıcağından kaçıp, Erzurum'un serin yayla havasına geldik. Ramazan'da Erzurum daha bir güzelleşiyor. Kurban Bayramı'nı yaptıktan sonra eşimle İzmir'e döneceğiz." dedi.

Emekli bürokrat olan 62 yaşındaki Naci Ertin ise Antalya'dan Erzurum'a eşiyle gelmiş. Şehir merkezinde bir aylık ev kiralayan Ertin, Ramazan Bayram'ı sonrasında Antalya'ya dönecek. İlk kez geçen yıl Ramazan'ı geçirmek için Erzurum'a geldiğini belirten Ertin, "Ramazan'ı yaşadığımı Erzurum'da anlıyorum. Orucumuzu serin ve tarihi zenginliği olan bir şehirde tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Soğuk çeşme sularında abdest alıp tarihi camilerde vakit namazlarını kılıyorum. Teravih namazını ise hatimle kılmanın iç huzurunu yaşıyorum." diye konuştu.

15 yıldır emlakçılık yapan Nurullah Değer, Ramazan öncesinde farklı illerden Ramazan'ı Erzurum'da geçirmek için gelen 6 aileye ev kiraladığını söyledi. Değer, eşyalı kiralık evleri bir aylığına kiralayanların Ramazan'ı huşu içerisinde yaşamak için Erzurum'u tercih ettiğine dikkat çekti.