İstanbul’da, Ramazan’ın ilk iftarında vatandaşlar belediye çadırlarına ve tarihi mekanlara akın etti. Sultanahmet Meydanı’nı dolduran binlerce kişi, ezanın okunmasıyla ilk iftarını yaptı. Şişli’de kurulan çadırda da renkli görüntüler vardı.

Ramazan ayı nedeniyle başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, ilçe belediyeleri de sosyal etkinliklerin yanı sıra vatandaşların iftarlarını açabileceği çadırlar kurdu. İlk iftarda evlerine yetişemeyenler, sosyal bir ortamda iftarını açmak isteyenler ve fakir aileler bu çadırlara akın etti.
Sultanahmet Meydanı her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan’da da vatandaşların akınına uğradı. Fatih Belediyesi’nin organize ettiği alanda ezan vakti top atışı yapıldı. Top atışının ardından binlerce kişi hep birlikte iftar yaptı.

Şişli Meydanı’nda kurulan çadırda da vatandaşlar iftara saatler kala sıraya girdi. Yemekler hazırlanırken vatandaşlar ezan saatinin gelmesini bekledi. Şişli Belediyesi’nden bir yetkili, Ramazan ayı boyunca çadırda sosyal etkinlikler olacağını, zengin iş adamlarının da katkısıyla her iftarda bin kişiye yemek verileceğini söyledi. Sokak iftarlarının yanı sıra kumanya da dağıtılacağını aktardı.