Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, üniversite merkez yerleşkesinin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Rektör Eruslu, Yalova Üniversitesi'nin yüzde 50'lik bölümünün 2016 yılında tamamlanmış olacağını dile getirdi.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, merkez yerleşkede süren çalışmalar hakkında Strateji Geliştirme Daire Başkanı Dr. Hakan Bakkal ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Mustafa Temel ile birlikte bilgi verdi. Yalova Üniversisi merkez yerleşkesinde Selçuklu, Osmanlı ve Modern mimarinin örneklerini bir arada yapılacağını söyleyen Rektör Eruslu, "Yalova Üniversitesi Türkiye'nin en küçük kamu üniversitesidir. Yaklaşık 940 dönüm arazi üzerine kuruluyuz. Bu alanın yüzde 40'lık bölümü uygun olmayan alan. yüzde 20'lik bölümü orman geri kalan alan ise binalarımızı planladık. İlk master planda sayı olarak binalarımız çoğunluktaydı. Şu anda yeni bir master plan hazırlığımız var. Hali hazır imar planları İller Bankası tarafından 2000'li yıllarda yapılmış planlardı. Onları revize ettik. Şu anda yeni imar planı için Yalova Belediyesi'ne başvuruda bulunduk. İmar Planımızda bazı değişiklikler yapıyoruz. Karayolu ve bizim teknik alanlarımızın yerleri değişecek. Minimum alandan maksimum kapalı alan oluşturmaya çalışıyoruz. Alanımız çok az. İleride Yalova Üniversitesi Uluslararası bir statü kazanacak. O nedenle peyzajıyla, yollarıyla, binalarıyla ve altyapısı ile örnek bir üniversite yapmaya çalışıyoruz. Hukuk fakültemizin kaba inşaatı bitti. Binalarımızda Selçuklu Mimarisinin en güzel örneklerini sergileyeceğiz. Kampüsümüzde 3 tip binalar olacak. Bunlarda Selçuklu, Osmanlı mimarisinin yanı sıra modern mimarinin örnekleri yer alacak. Bu yılın Nisan ve Mayıs aylarına kadar 3 binamız cepheleri şekillenmiş şekilde tamamlanacak. Altyapı ihalesini yaptık. 1 aya kadar yer teslimi yapıyoruz. Mevsim şartları elverirse hemen başlayacağız. İlçelerdeki binalarımızda da tadilatlarımız sürüyor. Termal'deki Rehabilitasyon Merkezi'nde de çalışmalar hızla sürüyor. C Blok tamamlanmıştı. A Blok ise bu hafta itibarı ile tamamlanıyor. Okulumuz oraya taşınacak ve o binayı kullanmaya başlıyoruz. Her şeyi ile çok güzel bir bina oldu. Hukuk Fakültesi 3 ay içerisinde, Merkezi Araştırma 2 ay içerisinde, İktisat Fakültesi ise Ağustos ayının ortalarında bitmiş olacak. Geriye sadece Mühendislik Fakültesi kalıyor. Onu da yıl sonuna kadar bitireceğiz. Altyapıyı da tamamlarsak seneye merkezdeki 2 binamızı boşaltmış ve merkez kampüste 5 bin öğrenciye eğitim öğretim vermeye başlamış oluruz. 2016 yılı sonunda merkez yerleşkesini %50 mertebesinde tamamlamış oluruz." dedi

"REKTÖRLÜK BİNASINA AKKÖK GRUBUNDAN 10 MİLYON TL BAĞIŞ GELDİ"

Rektörlük binasının ihale aşamasına geldiğini söyleyen Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: "Akkök Grubu üniversitemize 10 Milyon TL bağışta bulundu. Rektörlük binamızın hazırlık aşaması bitti. Maliyet aşamasındayız. 1 ay içerisinde ihaleye çıkıyoruz. 2016 yılında da rektörlük binamızı bitirmeyi hedefliyoruz. Rektörlük binası toplam 12 Bin 240 metrekare kapalı alana sahip olacak. Mühendislik Fakültesi 12 Bin 600 metrekare, Merkezi Araştırma Laboratuarımız 12 Bin 600 metrekare alanda kurulacak. Binalar şu anda kullandığımız standart binaların 3 ya da 4 katı büyüklüğünde. Sosyal donatıları fazla alanlar yapıyoruz. Tepelerimizi altyapıyı yaparken tıraşlayarak manzaralı alanlar oluşturacağız. Yine arka tarafta Kelebek Vadisi ve Botanik Bahçesi oluşturacağız."

"ENGELLİLER İÇİN HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ"

Yalova Üniversitesi kampüsünde engelli bireyler için de tüm çalışmaların planlandığını vurgulayan Rektör Eruslu, bu konuda bazı çalışmaların hayata geçirildiğini bazılarının ise devam ettiğini söyledi. Prof Dr. Eruslu, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: "Engellilere yönelik düzenlemeler yapıyoruz. Merkezdeki ve ilçelerdeki binaları engellilere uygun hale getiriyoruz. Bu çalışmalar yüzde 80 oranında bitti. 5 engelli asansörü yaptıracağız. Tüm tuvaletler engellilere uygun hale getirildi. Rektörlük binasında tüm izleri yaptık. Dış izlerin yapımına başlıyoruz. Tuvaletlere acil çağrı butonları yaptık. Engelli danışma bankoları yapıyoruz. Bu bankolarda telefon ve yönlendirme levhaları olacak. Barilla alfabeli tabelalarla tüm binaları göstereceğiz. Yine katların küpeşteleri özürlülere özel yapılacak. Küpeştenin altında Barilla alfabeleri yer alacak. Engelli küpeşteyi tuttuğunda hangi katta olduğunu bilecek. Hava koşulları düzeldiğinde dış işaretlemelerimizi de engellilere yönelik ayarlayacağız."