Saadet Partisi (SP) Ankara milletvekili adayı Remzi Çayır, HSYK'nın 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını düzenleyen savcılar hakkında meslekten ihraç kararı vermesine tepki gösterdi. Çayır, “Alınan kararların siyasi olduğunu sağır sultan bile biliyor. Şu anda hukukun dili, vicdanı, iktidarı söz konusu değil.” dedi.

HSYK'nın 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını düzenleyen savcılar hakkında verdiği karara tepkiler sürüyor. SP Ankara milletvekili adayı Çayır da şu an çivinin çıktığı, hukukun, izanın, vicdanın firar ettiği bir dönem yaşandığını söyledi. Çayır, “Alınan kararların siyasi olduğunu sağır sultan bile biliyor. Şu anda hukukun dili, vicdanı, iktidarı söz konusu değil. Dolayısıyla HSYK'nın verdiği bu karar, daha önce 'karar verdikleri için tutuklanan' hakimlerin durumuyla benzerlik arz ediyor. Devamı gibi. Hükümetin yargı eliyle yaptığı bir operasyon var, darbe var. Bu hükümet yargıya en büyük darbeyi vurmuştur. Şu anda hiçbir hakim haksız olduğunu bile bile bir AKP'liye veya hükümet mensubuna ceza veremez. Aleyhinde karar veremez.” diye konuştu.

Türkiye'nin bir kıskacın içerisine girerek çok kötü bir duruma geldiğini aktaran Çayır, “Türkiye parti devletine doğru giderken, hukukun bu denli örselenmiş olması, hukuk eliyle bir takım haksızlıklara yol açılmış olması üzüntü verici. HSYK ne yazık ki bizim referandumda evet dediğimiz HSYK değil. Yapı itibariyle değil. Kaldı ki biz o zaman HSYK bütün endişelerden, baskılardan, yürütmeden uzak, kendi gücüyle hareket eden, bağımsız, vicdanıyla hareket eden bir yapı olsun diye evet demiştik. Ne yazık ki, bütün hukuk alanındaki, adalet alanındaki kazanımlar yok edildi. Üzüntü verici birşey.” şeklinde konuştu.