Rize'de Ülkü Ocakları tarafından 'Şehide saygı, teröre lanet' mitingi düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte şehitler için Kur'an okundu, terör örgütü PKK lanetlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan Ülkü Ocakları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar "Şehide saygı, teröre lanet" adı altındaki yürüyüşte bir araya geldi. Yürüyüş öncesi İstiklal Marşı okundu, terör örgütü PKK sloganlarla lanetlendi, şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu. Bir gencin şehitlerin ismini tek tek okuduğu sırada katılımcılar hep bir ağızdan "Burada" şeklinde karşılık verdi. Şehit isimleri okunurken bazı vatandaşların gözyaşını tutamadığı gözlendi. Binlerce kişinin katıldığı ve uzun bir süre devam eden yürüyüşte katılımcılar, olaysız bir şekilde dağıldı.

"SİZ NE KADAR KÜRT İSENİZ BİZ DE O KADAR KÜRT'ÜZ"

Rize Ülkü Ocağı Başkanı İhsan Aydın, yaptığı açıklamada son günlerde verilen şehitleri hatırlatarak, "Ciğerimiz yanıyor. Annelerin ve babaların binbir emekle büyüttükleri evlatlarımızın şehit edilmesi karşısında sözün bittiği yerdeyiz. Gelinen bu noktada terör örgüyü mensuplarını muhatap almanın sonuçlarının ne kadar vahim bir noktaya geldiğini de görüyoruz. Birileri cennet vatanımızı karıştırmak için elinden geleni yapıyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşayan halkımıza sesleniyorum. Biz ne kadar Türk isek siz o kadar Türk'sünüz. Siz ne kadar Kürt iseniz biz de o kadar Kürt'üz." dedi.