1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı Rize’de horon tepilerek, coşku ile kutlandı

Rize'de Türk İş ve DİSK’e bağlı çalışanlar ile siyasi parti temsilcileri İsmail Kahraman Kültür Merkezi önünde birleşti, Atatürk Anıtı önünde de toplandı. Gruplar, yürüyüş sırasında sloganlar attı. İşçiler alana girerken güvenlik noktalarında üst araması yapıldı.

Burada DİSK adına konuşan Çaykur çalışanı Sezin Çelik, işçileri büyük çoğunluğunun asgari ücretle çalıştırıldığına dikkat çekerek, “4 kişilik ailenin insanca yaşayabilmesi asgari ücretin en az 1800 lira olması gerekiyor. Bizi yönetenler işçilere 1800 lira verilmesini istemiyor. Kaynak yok, diyorlar. Memlekette patronlara, bakanlara, saraylara gelince kaynak var ama işçiye yok. Ekonomi büyüyor diyorlar ama sadece patronlar büyüyor işçi küçülüyor. Çaykur’a 3500 kişi alınacak ama 26 bin kişi müracaat etti. Çoğumuz mevsimlik işçi olmamıza rağmen kendimizi şanslı görüyoruz ama çocuklarımızın geleceği için endişe ediyoruz. Çaykur’u özelleştirmek için bahaneler üretiyorlar. Çaykur bizim göz bebeğimiz ve asla sattırmayacağız.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından işçiler hep birlikte sloganlar attı. Tulum ve kemençe eşliğinde horon tepti. Katılımcılar daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.