Sık sık 'Hırsız var' diye bağıran grup, üzerinde dört bakanın gözleri maske ile kapatılmış fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıdı. Gruptaki bazı vatandaşlar üzerinde, '17-25 Aralık haftası yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası olsun' yazılı tişörtler giydi. 

Balıkesir Demokrasi ve Emek Platformu üyesi bir gurup, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yıl dönümünde yürüyüş düzenleyip, basın açıklaması yaptı. Akşam saatlerinde çarşı merkezinde bulunan Yeşilli Meydanı'nda toplanan grup, ellerindeki meşale ve pankartlarla Ali Hikmet Paşa Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca 'Hırsız var', 'Hırsızlar halka hesap verecek', 'Hırsız yönetim istemiyoruz', 'Susma sustukça sıra sana gelecek' şeklinde slogan attılar. Bazı vatandaşlar da alkışlarla gruba destek verdi.

Emekli olduğunu söyleyen bir kadın, üzerinde dört bakanın fotoğraflarının bulunduğu dövizi yere vurarak tepkisini dile ifade etmeye çalıştı. 

Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda toplanan grup burada da hükümet aleyhinde sloganlar atarak, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yıl dönümünü protesto etti. Burada BALDEP Dönem Sözcüsü Nazmi Kacar, grup adına basın açıklaması yaptı. Kacar, 17 Aralık tarihindeki yolsuzluk ve rüşvet operasyonun ardından yaşanan süreci anlattı. Hafta boyunca nelerin yaşandığını anımsatarak, gözaltılar, para kasaları, ayakkabı kutuları ve para sayma makinelerinden söz etti.

'ÖZAL, DEMİREL VE ECEVİT DÖNEMLERİNDE YAŞANAN YOLSUZLUKLARDA EMNİYET VE YARGIYA ASLA BİR MÜDAHALE YAPILMADI'

Yakın tarihte yaşanan yolsuzluk olayları ve istifalardan örnekler veren Nazmi Kacan, Turgut Özal, Süleyman Demirel ve Bülent Ecevit dönemlerinde yaşanan yolsuzluk olaylarının ardından emniyet ve yargıya asla bir müdahale yapılmadığına dikkat çekti. 

İktidar partisine seslenen Kacan, "Adalet bir gün mutlaka kapınızı çalacak. Sonsuza kadar kaçamayacaksınız. Ne yalanlarınız, ne yandaş medyanız, ne baskınız, ne yasaklarınız, ne saraylarınız sizi kurtaramayacak. Halk er veya geç sizin gerçek yüzünüzü görecek ve hakkınızda gereğini yapacak. Önce bu dünyada hesabını vereceksiniz, sora diğer tarafta." diye konuştu.

Partisinin Balıkesir İl binasının açılışı için şehirde bulunan Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı Prof. Dr. İdris Bal da alana gelerek guruba destek verdi. Gurup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.