Rusya’nın St. Petersburg kentinde düzenlenen çocuklar arası fotoğraf ve resim yarışmasında Ankara Samanyolu Koleji'nin üç öğrencisi ödül aldı.

St. Petersburg Yönetimi Eğitim Komitesi tarafından gerçekleştirilen “21. Yüzyıl’da St. Petersburg” adlı yarışmanın destekçileri arasında, şehirde faaliyet gösteren Rus-Türk Kültür Merkezi de yer aldı. 222 numaralı okul salonunda düzenlenen ödül törenine öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı. Törende öğrenciler dans gösterisi ve kısa bir piyano dinletisi sundu.

Yarışmaya Ankara Samanyolu Koleji'nden katılan Furkan Gürağaç (14), Turgut Alperen (14) ve Alp Türkmen (14) sosyal reklam alanında mansiyon ödülünün sahibi oldu.

Yarışmanın ardından Cihan Haber Ajansı’nın sorularını cevaplayan programın organizatörlerinden Aleksandr Juravski, yarışmaya aralarında Türklerin de bulunduğu yaklaşık 300 çocuğun katıldığı bilgisini verdi.

St. Petersburg ismini yaymak ve bir marka haline getirmek amacıyla yarışmanın düzenlendiğini ifade eden Juravski, “Çocuklar, aralarında resim, fotoğraf, pankart gibi istedikleri alanda yeni şeyler ortaya koydular. Jüri de seçim yaparak ödül sahiplerini belirledi.” ifadelerini kullandı.

Yarışmanın ana organizatörü ve Express Okulu Müdürü Olga Dimitrevna da St. Petersburg Rus-Türk Kültür Merkezine yarışmaya olan katkılarından dolayı teşekkür etti. Tören yapılan kapanış konuşmasının ardından sona erdi.