Adana’da Sabah gazetesine alacaklarına istinaden dava açan muhabir E.Ş.’yi mahkeme haklı buldu. E.Ş.’nin avukatı Yusuf Özer, para ödenmeyince icra takibi başlattı. Haciz için görevlilerle Sabah gazetesine giden avukat Özer, Sabah Bölge Müdürü Ali Ersin Ramoğlu’nun kendisine ve muhabire hakaret ettiğini ileri sürerek, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Sabah gazetesinin de bağlı olduğu Turkuaz Radyo Televizyon, Gazetecilik ve Yayımcılıkta bir süre çalışan muhabir E.Ş., “fazla mesai ve diğer alacakları için” 2. İş Mahkemesi’nde açtığı davayı kazandı. Mahkeme, faiz ve masraflarla birlikte 24 bin 800 lira tutarındaki borcun ödenmesini istedi. Ancak, gazetenin avukatları itiraz etti. Fakat mahkeme kabul etmedi. Avukat Özer, kararın ardından icra takibi başlattı. Özer ile icra memurları, Adana 11. İcra Müdürlüğü’nce başlatılan haciz işlemi için Sabah gazetesinin Atatürk Caddesi Özülkü İşhanı’ndaki yerine geldi.

İddialara göre, icra memurları ile Avukat Özer, bu sırada Sabah Gazetesi Bölge Müdürü Ali Ersin Ramoğlu’nun tepkisi ile karşılaştı. Ramoğlu’nun müvekkili ve kendileri için “Bu i. parasını aldığı halde ne diye buraya icra getiriyor.” “Burası Türkiye’nin en önemli medya kuruluşu. Elinizi, kolunuzu sallayarak buraya gelemezsiniz ki, burası dingonun ahırı değil. Siz kim oluyorsunuz.”, “Burada tutanak tutturmam. Paranızı aldınız, def olun gidin. Alacaklının fedailiğini yapıyorsunuz. Hadi def olun buradan” dediğini belirten Özer, cumhuriyet savcılığına “görevi engelleme ve hakaret” ten dolayı suç duyurusunda bulundu. Özer, dilekçesinde; “Şüpheli, hem şahsımızı hem müvekkilimize hem de görevli memura hakaret etmiş ve görev yapmamızı engellemiştir. Şüphelinin suç oluşturan eylemleri mesleki faaliyetlerimizi yaparken ve mesleğimiz nedeni ile yapılmıştır. Şüphelinin tutuklanarak, hakkında kamu davası açılmasına ve cezalandırılmasına karar verilmesini arz ederim.”

Aynı konuyla ilgili Adana 11. İcra Müdürlüğü de görevli zabıt kabininin görevini engelleme ve hakaret suçları işlendiği belirtilerek suç duyurusunda bulundu.

Bu arada Sabah Gazetesi Adana Bürosu’nda saldırıya uğradığını söyleyen avukat Özer, sosyal paylaşım sitesinde de “İcra sırasında Sabah gazetesi Adana temsilcisi A. Ersin Ramoğlu saldırdı. Savcılığa verdik” diye ifade etti.