Manisa-İzmir arasını karayoluyla 15 dakikaya indirmek için yapımına başlanan Sabuncubeli Tüneli'nde çalışırken işlerine son verilen taşeron işçiler, Ankara'da eylem yapacak. İşçiler, yaklaşık 5 aylık maaş, kıdem ve ihbar tazminatlarının ödenmediğini söylüyor. Başbakanlık, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile ilgili şirketin binası önünde eylem yapacaklarını belirten işçiler, alacaklarının ödenmesini istedi.

AKP hükümeti tarafından İzmir'de yapılması planlanan 35 proje arasında yer alan ve 9 Eylül 2011 tarihinde temeli atılan Sabuncubeli Tüneli’ndeki çalışmalar, inşaatı yürüten firmanın mali sıkıntıları sebebiyle bir süre önce durdu. Firma, 175 işçiyi çıkardı. Yaklaşık 5 aylık maaşlarının yanısıra kıdem ve ihbar tazminatlarını da alamadıklarını savunan işçiler, seslerinin duyurabilmek için Ankara'ya doğru yola çıktı.

Maaşlarının ödenmemesi sebebiyle zor durumda olduğunu, üniversitede okuyan iki çocuğuyla görüşemediğini belirten 40 yaşındaki Yaşar Beşli, “Tünel inşaatını yapan firmada üç yıldır çalışıyorum. 30 Kasım’da, herhangi bir tebligat yapılmadan işimize son verildi. İşten çıkarılan toplam 175 kişi var ve hepsi zor durumda kaldı. Yaklaşık 5 aylık maaşım, kıdem ve ihbar tazminatımız ödenmedi. Yetkililerle yaptığımız görüşmelerde, sorunumuzun çözüleceği belirtiliyor. Biz de durumumuzu dile getirmek için eylem yapma kararı aldık. Hakkımızı aramak için mücadelemizi devam ettireceğiz. Ankara'da sesimizi duyurmak için eylem yapacağız. İki çocuğum üniversitede okuyor. Telefonum, fatura ödenmediği için kapalı ve çocuklarımla görüşemiyorum." dedi.

Evli ve bir kız babası olan Kamil Puslu da parası olmadığı için evine dönemediğini söyledi. Puslu, "Bize paramızın ödenmesi için sürekli farklı tarihler veriyorlar. Biz arkadaşlarla karar verdik, Ankara’ya gideceğiz. Gerekli yerlere giderek hakkımızı arayacağız." diye konuştu.