Dün Çarşamba'da gerçekleşen, 33 kişinin gözaltına alındığı uyuşturucu tacirlerine yönelik yapılan operasyonun sorgularının bugün de sürdüğü, zanlıların muhtemelen yarın hâkim karşısına çıkacakları öğrenildi.

Dün sabah Samsun Çarşamba’da, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Samsun Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri uyuşturucu ürettikleri ve ticareti yaptığı iddia edilen şebekeye operasyon düzenledi. Sabah eş zamanlı yapılan operasyonda 33 kişi gözaltına alınmıştı. Bugün de şahısların Samsun ile Çarşamba polisindeki ve savcılıktaki ifadelerinin devam ettiği öğrenildi.

Üç ay teknik ve fiziki takibin olduğu ve 33 kişinin göz altına alındığı Çarşamba merkezli operasyonda zanlılar F.K., H.K.,İ.Ç.,O.K., M.K., O.D., S.C., S.B., G.A., A.K., Y.H., C.H., E.A., Y.U., C.H., E.A., T.B.K., G.K., N.A., T.E., F.Ş., İ.D., M.Ç., S.G., İ.Ş., S.G., R.A., S.G., E.S., E.K., Y.S., A.S., H.T gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 1134 gram esrar maddesi, 233 adet extacy diye tabir edilen sentetik uyuşturucu, 6 adet çeşitli çaplarda ruhsatsız tabanca ile buna bağlı mermiler, 7 adet ruhsatız av tüfeği ve bunlara bağlı 53 adet fişek, 6 gram kenevir tohumu, 2 adet kuruş sıkı tabanca ve sera içerinde 533 adet Hint keneviri ele geçirildi.