Kayseri’de karın ağrısı şikayetiyle doktora giden 93 yaşındaki Pembe Ünsal’ın safra kesesinde tespit edilen 416 taş başarılı bir operasyonla alındı.

İleri yaşı nedeniyle akciğerinde sorunlar yaşayan Pembe Ünsal, karın ağısı şikayetiyle Özel Kayseri Tekden Hastanesi'ne gitti. Safra kesesinde taş olduğu tespit edilen Ünsal, yaşının ileri olması nedeniyle epidural anestesi uygulanarak ameliyat edildi. Pembe Ünsal’ın safra kesesinden 416 adet taş çıkartıldı. Bu taşları “Pembe teyzemizin 93 yıllık birikimi” diye espriyle ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mahmut Şenel, “Çok zor ve oldukça riskli bir ameliyatı daha başarıyla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hastane yöneticilerimize ve ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Taburcu ettiğimiz Pembe Teyzemizin de ömrünün kalan yıllarını sağlık içinde geçirmesini diliyorum.” dedi.

Teyzenin ilerlemiş yaşı ve operasyonun riski yüzünden 'masada kalır' gerekçesiyle hiçbir hastanenin kabul etmediğini ve uzun süredir bu ağrıları çektiğini belirten Op. Dr. Şenel, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Hasta bana geldiğinde ağrıları çok fazlaydı, bulantı ve kusmaları vardı. Pembe Teyze'yi farklı bir yöntemle Epidural anestezi ile uyutmadan ameliyat ettik. Yani hasta ameliyat esnasında sizinle konuşabiliyor, söyleneni anlıyor ancak ağrı acı duymuyor. Bu tür anestezi yüksek riskli hastalarda özellikle kronik akciğer hastalığı astım, kalp hastalığı, diabet, yüksek yaş gibi riskli durumlarda genel anesteziye göre çok daha az risklidir. Bu yöntemle her türlü karın ameliyatı, yapan kişi için zor olsa da mümkündür. Buna mide kanseri, kolon ve barsak kanserleri de dahildir. İlginç olan teyzemizin safra kesesinden tam 416 tane taş çıkmasıydı. Ne de olsa 93 yıllık birikim.”