Bursa’da kaliteli eğitim sektörünün öncülerinden olan Nilüfer Eğitim Kurumları TÜBİTAK gibi birçok proje alanında başarı gösterdiği gibi yetiştirdiği çocuklara çevre bilinici de aşılıyor. Çevre bilinci aşılama kapsamında, Bursa İnegöl’de eğitim öğretim faaliyetini sürdüren Özel Nilüfer Safvet Koleji, sosyal sorumluluk projelerine fidan dikme kampanyası ile devam ediyor.

Nilüfer Safvet Koleji öğrencileri, okurlarına yeşili ve ağacı sevdirmek için çeşitli kampanyalar düzenleyerek İnegöl'de örnek bir çalışma ortaya koydu. Nilüfer Eğitim Kurumları, her yıl geleneksel olarak çam fidanını toprakla buluşturmanın planlandığı kampanyaya bu yıl İnegöl de katılmış oldu. Orman İşletme Müdürlüğü tarafından temin edilen fidanlar öğrenciler tarafından Sungurpaşa Köyü mevkiinde Orman İşletmeye ait bölgeye dikildi.

Çalışma ile ilgi bilgi veren Özel Safvet Koleji Müdürü İsmail Göbül, sanayi çağında, ağaç dikmek, çevre bilincinin, ağaç sevgisinin önemini, ağacı sevdirmenin ve korumayı öğretmenin en güzel yollarından biri de çocuklara fidan diktirmek olduğunu söyledi.

Çalışma ile ilgi bilgi veren Özel Safvet Koleji Müdürü İsmail Göbül, anlatarak ya da göstererek verilen eğitimler genellikle yetersiz kaldığını, çocukların yaparak, yaşayarak öğrenmesinin çok daha önemli olduğunu belirtti. Müdür Gölbil, fidan dikmenin çocukların gelişimde önemli bir unsur olduğu vurgusu yaparak “Ağaç dikmek gibi önemli bir konuda işi bizzat minik öğrencilerimizin yapması, onların kişilik gelişimini çok olumlu etkiliyor. Öğretmen arkadaşlarımız, öğrencilerimizi tabiatı koruma bilinciyle yetiştiriyorlar. Çevreyi koruma ve sahip çıkma medeni insanların yapacağı bir çalışma. Safvet Koleji de her yıl fidan dikerek yeşil bir Türkiye ve yeşili seven bir neslin yetişmesine büyük katkı yapıyor.”dedi.