Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 20 Mayıs'ta makamında silahlı saldırıya uğrayan Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'ın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını söyledi.

Cüneyt Yıldız'ın ölüm haberi üzerine Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen Müezzinoğlu, çıkışta gazetecilere açıklamada bulundu. Müezzinoğlu, şu bilgileri verdi: “Geçtiğimiz çarşamba günü saat 15:30 sularında makamında kurşunlanan çok değerli belediye başkanımız Cüneyt Yıldız bey kardeşimizi kaybettik, vefat etti. Rabbim öncelikle evlatlarına, annesine babasına sevdiklerine Gürsu’da ki tüm seçmenlerine, Gürsu halkına, milletimizin başı sağolsun, sabırlar diliyorum. Gerçekten bu seçim atmosferinde bizi en çok yaralayan bir hadise oldu. Son derece çalışkan, düzgün, milleti için gecesini gündüzünü feda eden çok değerli kardeşimizi kaybettik. Yaklaşık 6-7 gündür yoğun tıbbi müdahalelere rağmen ne yazık ki beyin hasarı, sol gözden giren kurşun; beyni tamamen zedeleyerek sağ kafa arka kemiğine kadar geliyor. Beyin hasarı çok, bütün müdahalalere rağmen ne yazık ki vefat etti. Rabbim mekanını cennet eylesin, geride kalanlara sabır versin. Bu tür cinayetler insanımızı, özellikle millet adına sorumluluk üstlenenlerin bir daha karşı karşıya kalmamalarını temenni ediyorum.”

Mehmet Müezzinoğlu, bir soru üzerine şöyle devam etti: “Tabi ki doğal akışı beyin ölümü dün akşam itibariyle veya bu gün sabaha karşı oluştu. Ondan sonraki süreçlerde vefat etti. Rabbim bundan soraki öbür dünyadaki hayatını güzel etsin ki güzel bir insandı ondan şüphemiz yok.”

Müezzinoğlu, Başkan Cüneyt Yıldız için yarın öğle vakti belediye önünde tören düzenleneceğini belirterek, öğlen namazında Gürsu merkez camisinde kılınacak cenaze namazının ardından Gürsu’da defnedileceğini sözlerine ekledi.

GÖZYAŞI SEL OLDU

Bu arada belediye başkanı Cüneyt Yıldız’ın ölüm haberini alan yakınları başta olmak üzere, partililer ve vatandaşlar hastane önünde akın etti.
Gözyaşlarına boğulan yakınları ve partililerin Şevket Yılmaz Hastanesi önünde bekleyişini sürdürüyor.