Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmet Görevlileri (Ufuk Sağlık-Sen) Manisa İl Temsilcisi Yunus Gökçe, sağlık çalışanlarının iktidarın oy pusulası olmadığını söyledi. Sağlık hizmetleri ölçüsünde görev yapan bütün meslek çalışanları fiili hizmet farkı alırken yıllardan beri sağlıkçıların kanayan yarası olan yıpranma payının çözülemediğini belirten Gökçe, “Bunun seçim öncesi rant malzemesi haline getirilmesi, bizi daha çok yıpratmaktadır. Unutmayın ki sağlık çalışanları, iktidarın oy pusulası değil.” dedi.

Ufuk Sağlık-Sen Manisa İl Temsilciliği, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi önünde lokma döktürdü, basın açıklaması yaptı. Burada konuşan Ufuk Sağlık-Sen İl Temsilci Gökçe, yetkililerin, "Sen hastaneyi bekleme, hastane seni beklesin" gibi yaklaşımları halkın beklentisini gerçekçi olamayacak şekilde yükselttiğinden, sağlık çalışanlarının vatandaşın hedefi haline getirilip şiddete maruz bırakıldığını söyledi. Sağlık çalışanlarının itibarının yeniden kazandırılmasını istediklerini dile getiren Gökçe, “Sektörümüz, kâr amacı olarak kullanılmaması gereken, hassas bir kamu hizmet alanıdır. Evet biliyoruz ki ekonomik dengeler gözetilmeli ancak bu, özverili bir şekilde hizmet sunmaya çalışan sağlık personelinin taşeronlaşmasıyla olmamalıdır. Birçok birim taşeronlaştırıldı. Görüntüleme, sterilizasyon, laboratuvar ve en son yapılmak istenen de sağlıkçıların can kurtarmaya giderken canından olma ihtimallerinin yüksek olacağı ambulans hizmetleri. Eğer bu, sağlık çalışanlarının tepkisini ölçmek içinse emin olunuz ki sağlık çalışanlarının tepkisi bu noktada çok büyük olacaktır.” dedi.

Gökçe, kuşa dönen maaşlarının hak edilen rakamlara ulaştırılması, enflasyonun yanında bir de temel ihtiyaçlara yapılan zamların altında ezilmelerine müsaade edilmemesi ve acilen en az yüzde 13 ek zam yapılması gerektiğini belirtti. Gökçe, “Her kuruma, kendi yaptığı promosyon anlaşmaları bankaları tarafından ilk maaşları ile peşin olarak ödenirken en son yapılan toplu anlaşmayla taksitlendirilip düşürülen promosyonlar, bir başarı mıdır yoksa başarısızlığın güzel adlandırılmaya çalışılması mıdır? Biz insanların sağlığı için mücadele ederken çocuklarımızın da sağlıklı büyüyeceği bir kreş, neden sağlık personeline çok görülmektedir? Evet, nasıl ki 1919’da tıbbiyeliler İstanbul’un işgalini protesto ettilerse bugün de sağlık çalışanları, haklarının işgaline direnecektir.” diye konuştu.