Erzurum Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde doktor tarafından darp edilip, hakaret ve küfüre maruz kaldığını öne süren aynı hastanede görevli hemşire Nursel Algım'a destek için gösteri düzenledi.

Sağlıkçının sağlıkçıya gerçekleştirdiği saldırı için protesto edildi. Sağlık Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman ve çok sayıda hemşire ile saldırıya maruz kalan Nursel Algım, Havuzbaşı Kent Meydanı'nda doktor şiddetini kınadı. Sağlık Sen Şube Başkanı Duman, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen ortopedi servisi doktorlarından Fevzi Kılınç'ı kınadıklarını söyledi. Duman, söz konusu saldırıyla ilgili olarak üniversite ve hastane yönetimini göreve davet ettiklerini ifade etti. Sendika Şube Başkanı, yargıya intikal eden saldırı olayı ile ilgili doktora caydırıcı ceza verilmesini talep etti.

Fiziksel ve sözlü şiddeti maruz kaldığını iddia eden hemşire Nursel Algım ise görevini yaptığı esnada şiddete maruz kaldığını anlattı. Algın, kendisi gibi diğer hemşirelerin de aynı tür saldırılara maruz kalmaması için Sağlık Bakanlığı'nın ilgisini beklediklerini dile getirdi.