Yunanistan'a ait adalara yasadışı yollardan geçtikten sonra Avrupa ülkelerinde yeni bir hayat kurmanın hayalini düşleyen yüzlerce kaçak, çıktıkları umut yolculuğunda ölümden döndü.
385 GÖÇMEN KURTARILDI

İzmir, Aydın, Balıkesir ve Çanakkale açıklarında devriye görevi yapan Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekiplerin görüntülediği kurtarma anı Ege Denizi'nde yaşanan dramı gözler önüne serdi. İzmir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, geçen 5-7 Eylül arasındaki arama kurtarma çalışmalarında yaşadışı yollardan Yunan adalarına geçmek isteyen toplam 385 göçmenin kurtarıldığı, 1 insan tacirinin yakalandığı, 1 göçmenin ise cesedine ulaşıldığı bildirildi.KURTARILMA ANI SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLENDİ

Fırtınalı havada umuda yolculuk yaparken su alıp batmaya başlayan şişme bottaki kaçakların kurtarılma anı ise saniye saniye görüntülendi. Dalgaların arasında hayatta kalmak için mücadele veren ve Sahil Güvenlik botundaki askerlere ellerini uzatan kaçakların görüntüleri, yaşanabilecek olası faciayı gözler önüne serdi.
332 OLAYDA, 8 BİN 107 GÖÇMEN KURTARILDI

İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada, geçen yıl ve bu yıl kurtarılan kaçakların sayılarına da değinildi. Açıklamaya göre, geçen yıl yaşanan 251 olayda toplam 6 bin 937 göçmen kurtarılırken 71 insan taciri yakalandı, bu yıl ise rakamlardaki artış dikkat çekti. Bu yıl Ege Denizi'nde yaşanan toplam 332 olayda, 8 bin 107 göçmen kurtarıldı, 46 insan taciri yakalandı.