Bursa'nın Nilüfer ilçesinde ikamet eden bir kişi, kendisini arayan kimliği belirsiz dolandırıcının anlattığı kuyumcu soygunu yalanına inanınca, önce 6 bin 100 lirayı, ardından da 25 bin lirayı sahte polisin dediği pazar yerine bıraktı. Vatandaş, bir süre sonra dolandırıldığını anlayınca polis merkezine müracaat etti.

Nilüfer Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat eden F.B., "Cep telefonumu arayan şahıs, emniyetten aradıklarını, kumuycuda hırsızlık olduğunu ve kimlik fotokopimin bulunduğunu söyledi. Evimde arama yapacaklarını, evdeki altınları alıp söyleyecekleri yere bırakmamı istediler. Bunun üzerine evde bulunan 6 bin 100 lira ile 1 adet altın künye ve 1 adet altın kolye ve ile gümüş bilekliği bir poşete koyarak pazarda direğin altına bıraktım. Akabinde beni bankaya yönlendirerek bankadan 25 bin lira para çekmemi istediler. Çektiğim paranı da aynı pazar yerindeki yere bıraktım. Sonra dolandırıldığımı anlayınca polis merkezine geldim." dedi.

Öte yandan Bağlarbaşı Polis Merkezi Amirliği'ne başvuran T.U. isimli vatandaş, 4 katlı binanın 1. katındaki evinin giriş kapısını zorlayarak içeriye giren hırsızın, yatak odasında yatağıın altında bulunan bin 500 lira parayı çaldığını söyledi. Cumhuriyet Savcılığı, her iki olayla da ilgili olarak soruşturma başlattı.