Bursa'da, kendini polis olarak tanıtan kimliği belirsiz telefon dolandırıcısının anlattıklarına inanan bir kişi, poşete koyduğu 3 bin 950 lira para ile altınlarını çöp kutusuna bıraktı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan vatandaş, polis merkezinin yolunu tuttu.

Bağlarbaşı Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat eden F.Ö., cep telefonun arayan ve kendisini polis olarak tanıtan şahısların yönlendirmesi ile Yeni Karaman Mahallesi'ndeki banka şubesinden çektiği 11 bin 445 lira parayı koyduğu çantayı sahte polise teslim ettiğini söyledi. Çarşı Polis Merkezi Amirliği'ne gelen H.Y. isimli vatandaş ise cep telefonunu arayan kendini polis olarak tanıtan erkek şahsın anlattıklarına inanarak evdeki para ve altınları çöp kutusuna attığını söyledi. Olayla ilgili ifade veren H.Y., "Hakkımda hapis cezası kararı çıktığını, nüfus cüzdanı fotokopimle suç örgütünün işlem yaptığını söyleyerek evde bulunan altın ve paraları sordu. Evde bulunan altın ve paraları bir poşete koyarak söyleyecekleri yere bırakmamı istedi. Beni kamerayla takip ettiklerini belirtince paniğe kapıldım. 3 bin 950 lira para ile 2 adet Adana burgu bilezik, 1 adet büyük kafalı altın ve bir adet sıralı inci kolyeyi çöp kutusuna attım. Bir süre sonra dolandırıldığımı anladım." dedi.

'PARA VERMEZSEN 10 YIL CEZAEVİNDE YATARSIN'

Uludağ Şehit Şerafettin Yılmaz Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat eden Ü.K. isimli vatandaş da sahte polislerin yönlendirmesiyle bir miktar altın ile 400 lirayı parayı eve gelen kimliği belirsiz kişiye teslim etti. Polis merkezinde olayla ilgili ifade veren Ü.K., "Telefonla arayıp Diyarbakır'dan komiser olduğunu söyleyen şahıs, hırsızlık yapıldığını üzerimize yıkıldığını söyledi. 'Para varsa ver, yoksa cezaevinde on yıl yatarsın, evdeki altınları gelen şahıslara ver, sonra sana getirecekler' dedi. Evdeki bir miktar altın ile 400 lira parayı eve gelen kişiye teslim ettim." diye konuştu. Ü.K.'nin müracaatı üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.