Adana’nın Kozan ilçesinde, yoldan çıkan kamyon çelik bariyerleri aşarak yol kenarındaki evin salonuna girdi.

Kaza, saat 02.00 sıralarında, Hacıbeyli Mahallesinde meydana geldi. Ceyhan istikametinden Kozan yönüne seyir halinde olan Hacı Veli İnandı (37) yönetimindeki 46 N 3056 plakalı kamyon, henüz bilinmeyen bir nedenle yoldan çıkarak çelik bariyerleri aştı. Yol kenarındaki elektrik direğini de altına alan kamyon duramayarak Fatma Avan (40) isimli kadının yaşadığı eve çarptı. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Annesi ile birlikte sahur hazırlığı yapan ve telefonunu almak için salona giren Büşra Avan (20) kamyonun çarptığı odanın parçalanan duvarlarından sıçrayan beton parçaları nedeni ile hafif yaralandı. Şoka giren genç kız ambulans ile Kozan Devlet Hastanesine sevk edildi. Aile bireylerinin evin diğer bölümlerinde bulunması nedeni ile olası bir facianın eşiğinden dönüldü. Kamyonun girdiği salon ve içerisindeki eşyalarda maddi hasar meydana geldi.

Evin salonuna giren kamyonun sürücüsü hafif şekilde yaralanırken, yanında bulunan Ali Çinkır (53) isimli yolcu bulunduğu yerden sıkıştı. Çinkır’ın kurtarılması için olay yerine büyük vinç getirildi. Yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından CANKUR ekipleri tarafından sıkıştığın yerden çıkarılan yaralı adam ve sürücü ambulans ile Kozan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

KIZIMLA BİRLİKTE SAHURU BEKLİYORDUK
Kızı ile birlikte sahur hazırlığı yaptıklarını belirten ev sahibi Fatma Avan yaşadıkları korku dolu anları şöyle anlattı; “Kızım ile birlikte sahur vaktini bekliyorduk. Kızım cep telefonu almak için salona geçtiği anda büyük bir patlama oldu ve her taraf karardı. Bir anda toz dumanı altında kaldık. Kızım çok korktuğu için sürekli çığlık atıyordu, onu hemen dışarı çıkardım. 10 Yaşında ki oğlum ise çok korktuğu için komşularıma gönderdim. Evim harabeye döndü ama şükürler olsun canımız yerinde.”

Sürücü Hacı Veli İnandı’yı gözaltına alan jandarma ekipleri, kazayla ilgili soruşturma başlattı.