Sakarya'da dün akşam saatlerinde başlayan yağış etkili olmaya devam ediyor. Yağışlar en çok Sapanca ve Kaynarca ilçelerini vurdu. Sapanca'da pek çok evi su bastı.
Kaynarca ilçesine bağlı Büyükyanık Mahallesi'nde şiddetli yağış sonucu dere taştı. Kaynarca ile Karasu ilçesi arasındaki ulaşımı sağlayan karayolu taşkın nedeniyle ulaşıma kapandı. Okulu su basması nedeniyle eğitim ve öğretime ara verildi.

Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre, ilde saat 12.00 itibariyle Ferizli ilçesine metrekareye 200 kilogram, Sapanca'ya 100, Kocaali'ye 133, Karapürçek 140, Karasu 40 ve Kaynarca'ya 110 kilogram yağış düştü. Etkili olan yağış, Kaynarca'da taşkına yol açtı. Büyükyanık Mahallesi'nde Değirmengözü Deresi taştı. İlkokul ve ortaokul binasını su bastı. Okullar tatil edildi. Tarım alanları sular altında kaldı. Karasu ve Kaynarca ilçelerine birbirine bağlayan karayolu trafiğe kapandı. Pamukova ilçesinde D-650 karayolundaki alt geçit yağış sonrası suyla doldu. Karayolunun her iki yönü ulaşıma kapandı. Ulaşım her iki yönde de yan yoldan sağlandı. Yenice Mahallesi'nde bir evi su bastı. Eski tren yolunda göçük meydana geldi. Bir köpeğin sel sularına kapıldığı görüldü.

Büyükyanık Mahallesi Muhtarı Şaban Çimen, derenin taşması nedeniyle mahalleye ulaşımın kesildiğini söyledi. Tarlaların sular altında kaldığını kaydeden Çimen, "Aşırı sel her sene bir iki kere oluyor. Vatandaş mağdur durumda. Tarlalar, mısırlar su altında. Vatandaş bitti. Vatandaşın yapacak bir şeyi de yok. Okullar tatil oldu. Servis araçları yolda kaldı. Ahırlarda hasar var. Samanlıklar yıkıldı. Otlar gitti. Devletten bir yardım bekliyor köylü. Karasu-Kaynarca yolu kapalı. Devletten isteğimiz tarım kredi borçlarının ertelenmesi." dedi.

Suların yolu kapanması nedeniyle 9 köyün öğrencilerini okula götüremediğini anlatan servis şoförü Basri Açıcı, "Buranın Sakarya'ya, Kaynarca'ya olan tüm servislerini taşıyorum. Dokuz köyden ve Kaynarca'dan öğrencilerim mahsur kaldı. Öğrenci velileri inanmıyor. Gece 01.00'dan beri yol kapalı. Sakarya'ya hiçbir ulaşım yok. Evleri, okulu, ağırları su bastı. Araziler su altında. Bir yetkili gelmedi. Mağdur olan biziz. Bir hasta olduğunu düşünün." diye konuştu.

Öte yandan yağışın akşam saatlerine kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.