Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şahinbey Meclis Üyesi Uğur Kalkan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne ait Onat Kutlar Devlet Tiyatro Binası'ndaki revizyon işlemlerinin gecikmesine tepki gösterdi. Şehrin bir sezon boyunca devlet tiyatrolarından mahrum kalacağını ifade eden Kalkan, 'Madem 120 günlük tadilata ihtiyaç vardı, neden eylül ayı beklendi?' diye sorarken, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de haziran ayında başlaması öngörülen tadilatın projedeki aksaklıklardan dolayı geciktiğini, herhangi bir kasıt bulunmadığını bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Onat Kutlar Devlet Tiyatro Binası revizyonu yapım işi ihalesi gerçekleştirildi. İhale kapsamında gerçekleştirilecek tadilat çalışmalarının geciktiğini öne süren CHP'li Kalkan, “Buna göre devlet tiyatrosunun oyunları muhtemelen bu yıl şehrimizde oynanmayacak. İhale detaylarına baktığımız zaman tadilat süresi 120 gün olarak görülüyor ama oyunların sahnelenmeme süresinin daha fazla olacağı belirtiliyor. Madem 120 günlük tadilata ihtiyaç vardı, neden eylül ayı beklendi de oyun sezonu mayıs ayında bittiğinde hemen tadilata alınmadı? Yoksa amaç tadilattan ziyade oyunların oynanmasını engellemek mi?. Gaziantep gibi büyük bir şehrin bir oyun sezonu boyunca devlet tiyatrolarından mahrum kalması hepimiz adına üzücü bir durumdur.” dedi.

Geçtiğimiz yıl 50 bine yakın kişinin yararlandığı bir salonun oyun sezonunun başlamasına kısa bir süre kala tadilata alınmasını manidar bulduğunu dile getiren Şahinbey Meclis Üyesi Kalkan, “Kimsenin biz tiyatroseverlerin, tiyatro izleme özgürlüğünü elimizden almasını kabul etmiyoruz. Biz Devlet Tiyatrosu izlemek için Kahramanmaraş'a mı gidelim? Yetkililerin bu konuda Gaziantep halkını aydınlatması gerekmektedir. Bu tadilatın yeni oyun sezonun sonuna ertelenmesi çok doğru olacaktır. On binlerce vatandaşımızı tiyatrodan mahkum etmek doğru bir davranış değildir. Konunun ısrarla takipçisi olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de oyunların engellenmesine yönelik hiçbir kasti durumun söz konusu olmadığını belirtti. Yetkililer, projede yaşanan bir takım aksaklıklardan dolayı gecikmenin yaşandığını vurguladı.