Türkiye'ye kaçak olarak getirildiği belirlenen 152 bin 500 paket sigara ele geçirildi. İki farklı operasyonda ele geçirilen kaçak sigaralarla ilgili toplam 12 kişi gözaltına alındı.

Kaçakcılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan ihbar ve edinilen istihbarat ile doğu illerinden Türkiye'ye kaçak olarak getirilen yüklü miktarda sigaranın İstanbul'da piyasaya sürüleceğini belirledi. Çalışmaların ardından İki farklı kaçakçılık olayı bilgisine ulaşan polis, 13 Nisan 2015 tarihinde Küçükçekmece ilçesinde bir depoya baskın düzenledi.

Operasyonda, depoda bekleyen bir TIR'ın yanına yanaşan araca yükleme yapıldığı sırada meyve kasaları arasına gizlenmiş, değişik markalarda toplam 90 bin 500 paket sigara ele geçirildi. Kaçakcılık olayı ile ilgili olarak T.E.(24), M.İ.B.(30), A.Y.(33), Ö.E.(22), T.A.(21) ve M.B.(19) yakalanarak gözaltına alındı.

Polisler, diğer kaçakçılık olayına ait sigaraların ise Esenyurt'ta bir sanayi sitesinde olduğunu belirledi. Sanayi sitesine yapılan baskında saman yüklü kamyon içerisinde samanların arasına saklanmış 62 bin paket, değişik markalarda kaçak sigara ele geçirildi. Bu konu ile ilgili olarak ise Suriye uyruklu İ.H.(59) ve A.G.(22) isimli şüpheli erkek şahıslar ile F.G.(42), M.I.(35), M.N.(30) ve B.G. (16) yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte kaçak sigara satışından elde edildiği tahmin edilen 13 bin 800 liraya da el konuldu. Şüpheli B.G., 18 yaşın altında olması nedeniyle Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Her iki olayla ilgili olarak piyasaya ne kadar kaçak sigara sürüldüğü belirlenemezken Çocuk Şube Müdürlüğü'ndeki B.G. ile Kaçakcılık Şube Müdürlüğü'ndeki 11 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığı belirtildi.