Yüzlerce polis ile arama yapılan Samanyolu Eğitim Kurumları’na çocuklarını gönderen veliler, polis baskınına tepki gösterdi. “Bu baskınlarla okulların ne kadar güvenilir olduğunu gördük. Bunlar Türkiye’nin en güvenilir okulları. Elli defa da bassalar, elli birincide de tertemiz çıkıyor” dedi.

Ankara'da Samanyolu Eğitim Kurumları’na Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Siber Suçlarla Mücadele birimlerinin de aralarında olduğu ekipler, sabah saatlerinde baskın düzenledi. Çevik Kuvvet polisleri de baskına destek ekip olarak hazır bulundu. Okullara yapılan hukuksuz polis baskınlarına, velilerin, eğitim gönüllülerinin ve okul kurucularının tepkileri devam ediyor. Destek için gelen veliler, okulun önünde cevşen okuyup, dualar etti. Toplanan kalabalığı dağıtmak isteyen Çevik Kuvvet yetkilileri ile veliler arasında kısa süreli sözlü münakaşa yaşandı. Sağduyulu davranan veliler, edilen toplu dua ve basın açıklamalarının ardından herhangi bir taşkınlığa mahal vermeden dağıldı.

PAK Eğitim İşleri Sendikası Genel Başkanı Abdullah Kayışkıran, “Burada uyuşturucu bulma şansınız yok. Ankara’da 30 yıldır eğitim veren bu kurumlarda dünyanın dört bir yanında almış olduğu madalyalardan başka hiçbir şey bulma şansınız yok.” diye tepki gösterdi.

‘ELLİ DEFA DA BASSALAR, ELLİ BİRİNCİDE DE TERTEMİZ ÇIKIYOR’

Aynı zamanda okulun velisi olduğunu ifade eden Cihan Sendikalar Konfederasyonu Genel Başkanı Naci Haliloğlu ise sabah kayıt yenilemeye geldiğinde yüzlerce terörle mücadele polisini okulda görünce çok şaşırdığını söyledi. Eğitim kurumlarının bahçesinde terör polisinin olmasını ‘utanç verici’ olarak değerlendiren Haliloğlu, bu okullarda herhangi bir hukuksuzluk ya da suça karışmış bir insan bulamayacaklarını dile getirdi. Devlete teşekkür edilmesi gerektiğini belirten Naci Haliloğlu, “Defalarca bu okullara baskın yapıldı. Defalarca müfettişler geldi gitti, en son terörle mücadele ekipleri geldi. Hepsi rapor tutuyorlar ‘bu okullar temiz’ diye. Velilerimize bir referanstır bu. Demek istiyorlar ki ‘buralar tertemiz okullar. Bu okullara çocuklarınızı rahatça gönderebilirsiniz’ tutanağı tutuyorlar. Türkiye’nin en güvenilir okulları. Elli defa da bassalar elli birincide de tertemiz çıkıyor.” ifadelerini kullandı.

‘BİZ DİYORUZ Kİ; HODRİ MEYDAN’

PAK Medya İşçileri Sendikası Genel Başkanı İsmail Topçuoğlu da okul baskınlarını trajikomik olarak nitelendirerek, sigara dahi içilmeyen bir okulda uyuşturucu aranmasını eleştirdi. Topçuoğlu, hangi okullarda ne kadar uyuşturucu kullanıldığının araştırılmasını ve Samanyolu Eğitim Kurumları’nın böyle bir listede kaçıncı sırada yer alacağının araştırılmasını istedi. Bu yöndeki bir araştırmanın da herhangi bir oynamaya tabi tutulmadan kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini söyleyen Topçuoğlu, “Biz diyoruz ki; hodri meydan.” dedi.

‘BU OKULLARDAN TERÖRİST ÇIKMAZ, ÇIKSA ÇIKSA ŞAMPİYONLAR ÇIKAR’

Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Osman Bahçe ise Samanyolu öğrenci velisi olduğunu kaydederek, demokratik bir ülkede bir okulun 300 polisle baskın yapılamayacağını dile getirdi. Okulların ülke genelinde zehir tacirlerinin merkezi haline geldiğini ifade eden Bahçe, “Bu okullardan terör örgütü çıkmaz, terörist çıkmaz, uyuşturucu çıkmaz. Çıksa çıksa şampiyonlar çıkar. Çıksa çıksa şefkat kahramanı gençler çıkar.” şeklinde konuştu.

DENETİMLER ‘BU OKULLARDAN DAHA İYİSİNİ BULAMAZSANIZ’ DİYOR

Ufuk Haber Sendikası Genel Başkanı Özden Kınık da Samanyolu velisi olarak toplantıya geldiğini ifade ederek, devletin farklı birimlerin denetlemelerinin yorumunu ise şu şekilde yaptı: “Ben günlerce denetledim, saatlerce okullardan çıkmadım. Araştırdım, bu okulların hiçbir problemini bulamadım.” Devletin aslında tüm bu baskınlar ve teftiş ile vatandaşlara ‘bu okullardan daha iyisini bulamazsınız’ demeye getirdiğini kaydetti.