86 yaşında hayatını kaybeden Türk Sanat Müziği sanatçısı Behiye Aksoy öğle vakti Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Geçtiğimiz Pazar günü hayatını kaybeden Behiye Aksoy'un cenaze namazı, öğle vakti Teşvikiye Camii'nde kılındı. Cenaze törenine Aksoy'un ailesi, sanatçılar ve sevenleri katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından imam, Aksoy için helallik istedi. Namazın ardından omuzlara alınarak cenaze aracına taşınan Aksoy'un naaşı Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Çok üzüntülü olduğunu belirterek Behiye Aksoy'un oğlu Ahmet Kazım Aksoy, ''Hakikaten bir anne kaybetmek çok zor. 14 sene alzheimer devam etti. O zamanlar artık beni de tanımıyordu zaten. Artık profesörlerde siz artık bakamamazsınız demişti ben 10 sene baktım anneme. Son 5 senedir özel bir bakımevindeydi. Orada hemşiresi, doktoru yanındaydı. Bizim bakmamıza imkan yok. Alzheimer çok zor bir hastalık. Solunum yetmezliğinden vefat etti. Allah rahmet etsin.'' şeklinde konuştu.

EMEL SAYIN: 'SAHNELERDE FIRTINA GİBİ ESERDİ’

Aksoy ile ilgili düşüncelerini aktaran Emel Sayın, "İnsan böyle çok önemli sanatçılar için bir şeyler söylemekte hep zorlanıyor. Behiye hanım bir dönemin en iyi, en başarılı ve çok farklı bir assolistiydi. Sahnede özellikle çok farklı ve başarılıydı. Sahnelerde fırtına gibi eserdi, şahaneydi. Nurlar içinde yatsın. Türk Sanat Müziği çok büyük bir sanatçısını kaybetti." ifadelerini kullandı.

EROL EVGİN: 'ÇOK BÜYÜK BİR SESTİ'

Erol Evgin ise "Bu yılın ilk 5 ayı çok acı geldi. Çok kaybımız oldu. Şimdi de Behiye hanım’ı kaybettik. 70’li yıllarda Türk musikisinin her döneminin dev bir sanatçısıydı ama 70’li yıllarda çok ünlüydü ve bizimde gazinolarda çalıştığımız yıllardı. Zaman zaman beraber olurduk, çalışırdık. Çok büyük bir sesti. Çok hanımefendi bir kadındı, çok değerliydi." diye konuştu.