Yozgat’ın Yerköy İlçesi 100 Yıl Sanayi Sitesi esnafı, sanayinin fiziki ve genel durumunun çok kötü olduğunu belirterek, yaklaşan seçimler nedeniyle milletvekillerinin kendilerinden oy istemeye gelmemelerini söyledi.

Yerköy 100 Yıl Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Doğan, sanayinin Şel Mevkiine taşınmasının üzerinden yaklaşık 10 yıl geçmesine rağmen sanayi ile ilgili her hangi bir çalışma yapılmamasından dolayı yazın tozdan kışın çamurdan geçilmediğini söyledi. 7 Haziran seçimlerinin yaklaşmasıyla milletvekili adaylarının ziyaret turlarına çıktıklarını ifade eden Doğan, “Adayları kesinlikle sanayimizde görmek istemiyoruz. Azıcık utanmaları varsa buraya gelmezler. 10 yıldır sanayimizin durumu belli, ne yüzle buraya gelerek bizlerden oy isteyecekler. Bütün sanayi esnafımız aynı şekilde tepkili. Yollarımız 10 yıldır yapılmayı bekliyor. Yapacak kimse olmadığı için bizler 4 yıl önce kendi aramızda topladığımız paralarla yolumuzu kumlamasını yaptık.” dedi.

'YAZIN TOZDAN KIŞIN ÇAMURDAN GEÇLİMİYOR'

Yazın tozdan kışın çamurdan geçilmediğini söyleyen Doğan, “Sanayimiz Yozgat- Ankara
E-88 karayolu üzerinde bulunduğu için işlerimizin daha iyi olması gerekir. Fakat viraneyi andırır bir görüntü oluşturduğu için mecbur kalmadıkça kimse gelmek istemiyor. Yazın her gün dükkanın tozunu almaktan toz yutmaktan sağlığımız bozuldu. Önceki yıllar diktiğimiz 300 ağaçta tozdan kurumak üzere. Ayrıca kavşağın yüksek olmasından dolayı yağan yağmur suları olduğu gibi sanayimizin içine akıyor. Kışın da çamur deryası ile başımız dertte. Sanki tarlada çalışıyor gibi akşam evimize üstümüz başımız çamur içinde gidiyoruz. Bu zamana kadar kimse bu sıkıntımızın giderilmesi için ne çaba nede uğraş verdi. Belediye ile görüşmemizde bizlere bütçeleri olmadığından dolayı yapılamadığını söylediler. Seçim yaklaştı şimdi adaylar buraya oy istemeye gelecek, utanmazlar ise gelsinler. Biz milletvekili adaylarının sanayimize gelmelerini istemiyoruz. Sıkıntımızı çözeceklerine de zaten inanmıyoruz.“ diye tepkilerini dile getirdi.