AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Eğitim-Bir-Sen'in, 7 Haziran'da yapılacak milletvekilli seçimlerinde görev alacakları belirleyerek resmi görevlendirme yazılarını dağıttığı iddia edildi. Sendikanın, üyelikten istifa eden ve görev talep etmeyen öğretmenler adına da başvuru yaptığı ve sandık başkanı seçtirdiği ileri sürüldü.

7 Haziran'da 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sandık başına gidecek olan Türkiye'de, seçim güvenliği tartışmalarına her geçen gün yeni iddialar ekleniyor. Son olarak 30 Mart 2014'te yapılan mahalli idareler seçiminde sandık kurulu başkanlarının tutanaklardaki oy oranlarıyla oynadıkları iddia edilmiş ve konuyla ilgili dava açılmıştı.

Antalya'da gelişen bir olay seçimlerde bir takım hilenin yapılabileceğini akıllara getirdi. AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Eğitim-Bir-Sen'in seçimlerde görev alacak sandık kurulu başkanlarını belirlediği iddia edildi. Sendikanın daha önce üyelikten istifa edenlerin de aralarında bulunduğu kişileri sandık kurulu başkanı olarak seçtirdiği öne sürüldü. Sandık kurulu başkanı seçilenlerin herhangi bir görev talebinin bulunmamasına rağmen kendilerinden habersiz başvuru yapıldığı ve resmi görevlendirme yazısının da Eğitim-Bir-Sen şubesinden dağıtıldığı ileri sürüldü. Sendikanın hiçbir yetkisi olmamasına rağmen resmi görevlendirme yazısını dağıtması diğer sendikaların tepkisine neden oldu. Sendikanın direkt olarak siyasallaştığı yorumları yapıldı.

'İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNDE SANDIK BAŞKANI ARIYORLAR'

Kendilerinin de bu tür şikayetler aldıklarını belirten Türk Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Bünyamin Seçme, yaşanan duruma tepki gösterdi. "Sendikanın böyle bir görevi yoktur." diyen Seçme, bu durumun siyasete müdahale olduğunu kaydetti. Seçme, devlet memurlarının siyaset yapamayacağını hatırlattı.

SENDİKA MESAJ GÖNDERDİ: GÖREV BELGENİZİ ALINIZ

Eğitim-Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban iddiaların gerçek dışı olduğunu, sendika olarak görevlendirme yazısı dağıtmadıklarını savundu. Çoban, sendika olarak mesaj atmadıklarını, bunların siyasi partilerin işleri olduğunu söyledi.

Buna karşılık, sendikadan istifa eden eski bir üyeye gönderilen kısa mesajda şu ifadelerin yer alması dikkat çekti: "Değerli üyemiz 07.06.2015 seçimlerinde göreviniz var. Bugün saat 17.00'ye kadar sendikamızdan görev belgenizi alınız. MarkAntalya karşısı. E. BirSen."

Sendikadan istifa eden ve seçimlerde görev talebinde bulunmayan öğretmene ikinci mesaj da YSK tarafından gönderildi. Bu mesajda ise görevlendirme yazısının ilçe seçim kurumundan ya da görev yaptığı okuldan alınması gerektiği vurgulandı.