Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Onlar sanıyor ki çiftçi traktöre mazot koyacak, Kanarya adalarına tatile gidecek. Ya kardeşim çiftçi mazotunu alacak, tarlaya gidecek. Alın teri dökecek, uğraşacak.” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Şanlıurfa mitingine katıldı. Topçu Meydanı’nda toplanan partililerine seslenen Kılıçdaroğlu’nun gündeminde ekonomik vaatler vardı. Emeklilere ödemeyi taahhüt ettiği iki ikramiye vaadini yineleyen Kılıçdaroğlu, Suriyeliler nedeniyle işsiz kalan vatandaşın sorunlarına dikkat çekti, vatandaşın 20 liraya günlük çalışacak iş bulamadığını ifade etti. Bu sırada emekli bir vatandaşın boş cüzdanını havaya kaldırması dikkat çekti.

“2002’de oy verdiğiniz parti, bugün o parti değil. 2002’de ‘biz garip gurabanın partisiyiz diyorlardı.'” diyen Kılıçdaroğlu, şimdi, bubu söyleyenlerin altın kaplamalı klozetlerde tuvalete gittiklerini iddia etti ve ‘Ne oldu bunlara?' diye sordu.

Emekli için vaad ettiği ikramiyenin kaynağını 'sabah 06.00’da oğlumu arayıp paraları sıfırla demeyeceğim' diyerek açıklayan Kılıçdaroğlu, “Benim Bakanlarımın çocuklarının yatak odalarında boy boy para kasaları olmayacak. Genel Müdürlerimin ayakkabı kutularında dolarlar olmayacak. Adaleti, hukuku, hukukun üstünlüğünü bilirim. En önemlisi kul hakkı yenmez onu da onlardan çok daha iyi bilirim. Sizin yıllar yılı en temiz duygularınızı sömürdüler. Din iman edebiyatı yaptılar. Hepsi köşeyi döndüler. Emekliye iki ikramiye maaş vereceğiz diyorum kıyameti kopardılar.” diye konuştu.

DÜNYANIN İMRENDİĞİ HARRAN OVASI, HALA SUSUZ

Hükümetin 13 yıllık iktidarı ile övündüğünü anımsatan Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin en verimli Harran Ovası, bütün dünyanın imrendiği Harran Ovası bütün Türkiye’yi barındıracak, dünyayı doyuracak Harran Ovası’nın büyük bir kısmını hala sulayamadılar. Ovayı sulamak için işsizlik fonundan para aldılar, 5 kuruş burada kullanmadılar.” ifadelerine yer verdi.

Çiftçiye 1.5 liradan vereceği mazot vaadini yineleyen Kılıçdaroğlu, “Dedim ki çiftçiye mazotu 1.5 liradan vereceğim. Kıyameti koparıyorlar. Nasıl verirsin diyorlar. Ya sen yatlara, gemilere bir lira 25 kuruştan veriyorsun kardeşim. Onlara para var da çiftçiye mi para yok. Onlar sanıyor ki çiftçi traktöre mazot koyacak, Kanarya adalarına tatile gidecek. Ya kardeşim çiftçi mazotunu alacak tarlaya gidecek. Alın teri dökecek, uğraşacak.” şeklinde konuştu.

MİTİNGDE ‘ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ’ PANKARTI

Öte yandan son zamanlarda basına yönelik baskılar mitingde pankartla protesto edildi. MİT TIR’larındaki silah taşıyan görüntülerin Cumhuriyet Gazetesi’nden yayınlanmasının ardından gazete ve haberi yayınlayan Can Dündar’a yönelik baskıları protesto eden partililer ‘özgür basın susturulamaz’ pankartı ile tepki gösterdi.