1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Şanlıurfa’da gerçekleşen kutlamalar davul zurna eşliğinde halay çekerek gerçekleşti. Emek ve Demokrasi Platformu tarafından Topçu Meydanı'nda düzenlenen kutlamalara katılanlar halay çekip, eğlendi. HDP’lilerin destek verdiği kutlamalarda, hükumetin işçileri sömürdüğü vurgusu yapıldı.

Ülke genelinde kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Şanlıurfa’da kutlandı. Kutlama alanına farklı kollardan giriş yapan Şanlıurfa’nın işçi sendikaları Topçu Meydanında buluştu. Kutlama meydanına; Emek partisi, Ses sendikası, genç kadın meclisi, Alevi Dernekleri, Yaşam evi Kadın Derneği, Emekli Sen,78'ler Derneği, HDP İl Başkanı, HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ve bir çok vatandaş katıldı. Sendikalar adına basın açıklamasını Urfa Emek ve Demokrasi Platformu Adına Dilek Çakırtaş yaptı. İşçilerin bayramını kutlayarak sözlerine başlayan Çakırtaş, "Siyasi iktidar, işçiler, kamu emekçileri, emekliler, toplumun ezilen, dışlanan, yok sayılan, ötekileştirilen tüm kesimlerinin giderek artan ve acil çözüm bekleyen sorunlarını geri plana iterek karşısına çıkan her fırsatta toplumu ayrıştırma ve kutuplaştırma politikasını sürdürüyor. İşçi ve emekçiler yapay ayrımlar üzerinden birbirine karşı kışkırtılıp düzen güçlerinin etkisine girmeleri hedeflenirken, onların kendi sınıf çıkarları etrafında birleşmeleri ve birlikte mücadele etmeleri fiilen engelleniyor." dedi.

Hükümetin demokratik taleplere şiddet ve baskı ile karşılık verdiğinin altını çizen Çakırtaş, "Bugüne kadar attığı her adımda, sadece kendisi gibi düşünenler için demokrasi ve özgürlük talep eden, en demokratik talepleri bile baskı ve şiddet uygulayarak bastırmaya çalışan siyasi iktidarın kendine demokrat, sahte özgürlükçü yüzü toplumun geniş kesimleri tarafından görülmeye başlandığı bir donemde 1 Mayıs'ın güçlü bir şekilde kutlanması önemlidir." ifadelerine yer verdi.

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ise Türkiye’de emekçiler ve işçilerin sömürüye tabi tutulduklarını söyledi. Ayhan, "Gün geçmiyor ki madenlerde, inşaatlarda, iş kazalarında işçiler yaşamını yitirmesin. Siyasal iktidar sermayeden yana tutum ve politikalar koyarak işçileri köle gibi yaşamaya mahkûm kılmaya çalışıyor." diye konuştu. Açıklamaların ardından kutlamalar davul zurna eşliğinde halay çekilerek devam etti. Yaklaşık 2 saat süren kutlamalar olaysız sona erdi.