Kars-Erzurum yolu Selim istikametinde yürütülen 5 km'de asfalt çalışması yapılıyor.

Konuya ilişkin Karayolları 18. Bölge Müdürü Turan Yılmaz yaptığı açıklamada, Kars-Selim arasındaki yolun geçmiş yıllarda sathi kaplama yapıldığını, şimdi ise 'Bütünlü Sıcak Kaplama (BTS)' yapılması için çalışma başlatıldığını açıkladı.
Karayolları 18. Bölge Müdürü Yılmaz, sathi kaplama asfaltın 6 ay ömrü olduğunu anlatarak, "Şimdi, 'Bütünlü Sıcak Kaplama (BTS)' yapılıyor. Daha önceleri yollar ödenek yetersizliğinden sathi kaplama yapılıyor. Bu yol da yapılmış. Bölgemizin yolları, karla mücadele ve tuzlamadan dolayı, bir de donma çözülmeden erken bozuluyor. Biz de halk arasında 'Beton Asfalt' denilen yola çeviriyoruz. Bunu yaparken standardı yükseltiyoruz. Yolu da 1 metre genişletiyoruz. Dona dayanıklı malzeme kullanıyoruz." dedi.

Kars-Selim arasında yolun tek tarafında yürütülen çalışmada millete rahatsızlık vermemek için 5 km'lik alanda çalışma yaptıklarını ifade eden Yılmaz, "Trafiği zora sokmadan 5'er, 5'er gideceğiz. Burada mevsim dar, yağışlardan dolayı vatandaş 3 gün çalışamıyor. Çünkü toprak çamur oluyor yüklenmiyor. Optimum sıkıştırma olayını biz sağlayamadığımızdan dolayı bir şey yapamıyoruz. Dün gece çok yağmur yağdı, bu bizim çalışmamızı olumsuz etkiliyor." diye konuştu.

Bu yıl Kars- Selim arası yol çalışmasını sonuçlandıracaklarını aktaran Yılmaz, "5'er, 5'er bitireceğiz inşallah, bu sene Selim'e kadar bitirme hedefimiz var. Selim'in içini yapıyoruz, Sarıkamış'ı yapıyoruz." şeklinde sözlerini tamamladı.

Öte yandan seçimlere kısa bir süre kala yürütülen asfalt çalışması tepkilere neden oluyor. Vatandaşlar, geçmiş dönemlerde Sarıkamış orman içi ve birçok güzergahta başlatılan asfalt çalışmalarının yıllar geçmesine rağmen bitirilemediğini ifade etti. Sarıkamış Orman içi yolunun ise 8 yıl geçmesine rağmen yeni yeni bitirildiğine vurgu yaptılar.