Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Türkiye Satranç Federasyonu’nun düzenlediği Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu olma başarısını gösteren Ömer Melih Sarıdağ’a altın hediye etti.

Nilüfer Koç İlkokulu öğrencisi olan Türkiye Satranç Şampiyonu Ömer Melih Sarıdağ, ailesi ve öğretmenleriyle İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya’yı makamında ziyaret etti.

Antalya Manavgat’ta yapılan Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası 8 yaş genel kategoride 222 sporcu arasından birinci olan Ömer Melih’i tebrik eden Sarıkaya, kendisini altınla ödüllendirdi.

Özellikle ilkokulda spor ve zekâ oyunları ile birlikte geleneksel oyunların da çocuğun gelişiminde önemli yer tuttuğunu belirten Sarıkaya, milli eğitim olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Hedefinin Dünya Satranç Şampiyonu Garri Kasparov’u yenmek olduğunu belirten Satranç Şampiyonu Ömer Melih Sarıdağ ise sporu derslerle birlikte götürmeye devam edeceğini ifade etti. Daha sonra küçük şampiyona İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya tarafından altın hediye edildi.

Satranç Türkiye Şampiyonu Ömer Melih Sarıdağ, Türkiye’yi Dünya Yaş Grupları Şampiyonası’nda temsil edecek.