İstanbul jandarma ekipleri, yurtdışından getirilen ve Türkiye’de pazarlanması planlanan 76 kilogram eroin ele geçirdi. Satranç takımlarının arasına paketlenen eroini, narkotik köpeği Avcı buldu.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yurtdışından Hakkari’ye, oradan da İstanbul’a yüklü miktarda eroin getirileceği bilgisine ulaştı. Ekipler, bu bilgi üzerine çalışmalara başladı. Teknik ve fiziki takip sonucu eroinin Eyüp ve Kağıthane’de satışa hazırlandığını tespit etti.

10 Mart tarihinde Alibeyköy’de eroinin tutulduğu eve operasyon düzenlendi. Narkotik köpeği Avcı’nın da yardımıyla satranç takımlarının arasına gizlenen 76 kilo 886 gram eroin ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucu maddenin sahibi olduğu değerlendirilen Y.Ö, H.A ve Azeri uyruklu R. isimli şahısların yakalanması amacıyla çalışma başlatıldı.

Jandarma yetkilileri, İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda, son bir yıl içinde 197 kilogram eroin ele geçirildiği bilgisi verildi.