MİT TIR'larını durdurduğu için haklarında dava açıldıktan sonra yakalama kararı çıkartılan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık’ın eşi Süreyya Bağrıyanık, eşinin sadece hukukun üstünlüğünü savunan bir memur olduğunu söyledi.

Eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık'ın, gece saatlerinde polis tarafından gözaltına alınmasının ardından Twitter adresini eşi Süreyya Bağrıyanık kullanmaya başladı. Süreyya Bağrıyanık, bugün eşinin Twitter adresinden bazı paylaşımlarda bulundu. Kamuoyunda bazı çarpıtmaların olduğuna dikkat çeken Süreyya Bağrıyanık, ilk ve son kez konuşacağını söyledi. Bağrıyanık eşinin Twitter adresinden şu açıklamaları yaptı:
“Öncelikle ilk ve son kez olmaz üzere hakkında konuşacağım kamuoyunda dillendirilen bazı çarpıtmaları, açıklığa kavuşturayım. Eşim, görev yaptığımız Kars’ta ve Elazığ’da yürütülen davalar sonucunda şucu; Adana’da yürütülen davalar sonucunda bucu diye yaftalanmıştı. Son olarak gezi olayları sırasında kamuoyuyla hiçbir şekilde paylaşılmamış olan baskılara boyun eğmeyip, onlarca kişinin tutuklanmasına katkı sağlamadığı için şucu, MİT TIR’ları olaylarında yürütmenin baskılarına boyun eğmeyip hukuku uyguladığı için bucu diye yaftalanmıştı. Biz hiçbir zaman ne şucu ne bucu olduk. Fakat illa bir yerlere yaftalamaya çalışacak olanlar için belirteyim; Türkiye Cumhuriyeti savcısı olmaktan onur duyan, hukuk örgütüne, hukuk cemaatine, hukuk grubuna, hukuk tarikatına bağlı olup sadece hukukun üstünlüğünü savunan sıradan bir memur. Yıllardır icra etmeye çalıştığı hukuk kurallarını hiçe sayıp, ‘yürütme ile uyumlu’ çalışarak İstanbul ya da Ankara Başsavcısı olacağına, bu muameleye maruz kalmayı göze alarak hukukun üstünlüğüne katkı sağlamaya çalıştığı için ailecek başımız dik, içimiz ferah. Son olarak eşim halkın vergileriyle maaş alan, görevini icra etmeye çalışan sıradan biri. Kimse bu olanlardan dolayı önemli bir kişiymiş gibi ifadeler kullanmasın lütfen. Hukuku uygulamak için para alan biri, bunu yapmak zaten onun görevi.”