Eskişehir’de Türk Ocakları tarafından ‘Şehit anaları ağlamasın, şehitlerin kanı yerde kalmasın.’ eylemi yapıldı.

Öğle namazı sonrası Türk Ocaklarının koordinesindeki bir grup Hamamyolu Caddesi Üzerindeki Çarşı Cami yanında toplandı. Kadınlarında katıldığı eylemde, ‘Şehit anaları ağlamasın, şehitlerin kanı yer kalmasın’ yazılı üzerinde şehit analarının oğullarının mezar başında ağlarken ve dua ederken resimlerinin yer aldığı bir pankart asıldı. Ellerinde Türk Bayrakları taşıyan gruptakiler, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Şehitlerin kanı yerde kalmasın’ şeklinde slogan atarak yaşanan terör olaylarını tepki gösterdi.

Eskişehir Türk Ocakları üyesi Zafer Köksal, “Şehit anaları ağlamasın, şehitlerin kanı yerde kalmasın.” adı altında Türkiye genelinde kampanya ve eylem başlattıklarını söyledi.

Ardından grup adına bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, terörle mücadelenin devam ettirilmesi gerektiği vurgulandı.

“Bütün şehitlerimizin yattığı yer nur olsun. Terörle mücadele kararlılıkla devam ettirilmeli. Yalan sözlere inanılmamalı.” denilen açıklamada, “Türk topraklarının her tarafında huzur içerisinde yaşamalı. Son alçak, son hain nefesini verinceye kadar mücadele kararlılıkla ve kesinlikle devam ettirilmeli. Teröre ve teröriste karşı anladıkları dilden cevap verilmeli. Türk anaları olarak devletimizin bu mücadeleye kararlı bir şekilde devam etmesi, 23 şehidin kanının yerde kalmaması, son hainin nefesi tıkanıncaya kadar kahramanlarımızın ve devletimizin yanında yer alacağımızı ilan ediyoruz.”

Grup atılan slogan ve yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.