Tunceli-Erzincan karayolunun 35’inci kilometresinde Alacık köyü yakınlarında teröristler tarafından zırhlı aracın geçişi sırasında bomba patlatılması sonucu yaralanan 4 kişiden durumu ağır olan 2 asker, Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak yapılan müdahalelere rağmen 2 asker kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit askerlerden birisinin yaklaşık üç yıllık asker olan Jandarma Kıdemli Astsubay Mehmet Şimşek(26) olduğu belirtildi.
Acı haberi alan Çay ilçesine bağlı Çayırpınar köyündeki anne Adile ve baba Osman Şimşek, gözyaşı dökerek sinir krizleri geçirdi. Akrabaları ve köylüler şehidin baba ocağına akın etti. Şehidin yengesi Nurcan Şimşek, “Niye yalan söylüyorsunuz, öldü işte Mehmedim, yalan söylemeyin. Bitirdiniz çocuklarımızı, kıydınız.” diyerek tepki gösterdi. Şehidin ismini soran basın mensuplarına tepki gösteren dayısı ise “Bana niye soruyorsunuz? Gidip Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a, hükümete sorun. Yüz oyum olsa bir tanesini yine vermem.” diye tepki gösterdi.

Şehit haberini aileye, Çay Kaymakamı Selim Palamut ve beraberindeki askeri erkan verdi. Şehit haberinin gelmesinin ardından, şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı. Şehit Şimşek’in henüz bir aylık evli olduğu belirtildi. Eşi Şeyda Şimşek’in evlendikten kısa bir süre sonra eşi Mehmet Şimşek’in görev yeri olan Tunceli’ye gitmesi üzerine baba evi olan Kahramanmaraş’a geçtiği öğrenildi. Şehit astsubayın, ayrıca iki kız kardeşinin bulunduğu ve bir evin tek oğlu olduğu öğrenildi. 

Şehidin yakınları Mehmet Şimşek’in, evlendikten sonra eşi Şeyda Şimşek’in kayınpeder ve kayınvalidesini ziyaret için Çay’a geldiğinde eşine çiçek gönderdiğini gözyaşları ile anlattı.

GAZETECİLERE ENGELLEME

Görüntü almak isteyen basın mensuplarına tepki gösteren köy Muhtarı İbrahim Kayır bazı gazetecilerin üzerine yürüyerek köyden çıkarmak istedi. Duruma jandarma müdahale etti. Şehidin yarın öğleden sonra köyünde defin edilmesinin beklendiği aktarıldı.