Iğdır'da polis servis aracına yapılan bombalı terör saldırısında şehit olan 14 polis memurundan biri olan Fehmi Şahin’in, Aydın'ın Nazilli ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Annesi Nezahat Şahin, haberi uzman çavuş olan oğlu Erhan Şahin’den aldı. Şehidin evi ve bütün bina Türk bayraklarıyla donatıldı.

Nahcivan'a açılan Dilucu Sınır Kapısı'nda görev yapan polisleri götüren servis minibüsüne, PKK'lı teröristler tarafından saldırı düzenlenmiş, 14 polis şehit olmuş, 3 polis yaralanmıştı. Şehitlerden Şahin’in Nazilli’deki evine acı haber tez ulaştı. Emekliliğine iki yıl kaldığı belirtilen, evli ve bir çocuk babası Fehmi Şahin’in, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yakın koruması olduğu öğrenildi. Jandarma uzman çavuş olan ve acı haberi tatilde olduğu İzmir’de alan kardeşi Erhan Şahin de Karaçay Mahallesi Hürriyet Caddesi’ndeki eve gitti. Şehidin babası Faruk Şahin’in, 2012 yılında vefat ettiği, eşi Çiğdem ve 13 yaşındaki oğlu Yağız’ın Ankara’da olduğu öğrenildi. Fehmi Şahin’in Bülent Ecevit, Mesut Yılmaz, Kemal Derviş ve Cumhurbaşkanlığı görevi sırasında Gül’ün yakın korumalığını yaptığı, ardından Iğdır’da görev aldığı belirtildi.

VASİYETİ ÜZERİNE ANKARA’YA DEFNEDİLECEK

Şehit polis memuru Fehmi Şahin’in, ailesi ve eşine, şehit olması halinde Ankara’ya defnedilmek istediğini söylediği belirtildi. Bu sebeple Ankara’da defnedileceği öğrenildi.