Çorum'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde şehit aileleri için düzenlenen yemekte, Çorum Valisi Ahmet Kara ile aynı masada oturan şehit babası Garip Karaca arasında yaşanan tartışmanın ardından Karaca ve Vali Kara açıklama yaptı. Şehit babası, yanına oturanın Vali olduğunu sonradan anladığını ifade ederken, Vali Kara ise yaptığı yazılı açıklamada, "Şehidimizin babası kendisinin birtakım sorunları olduğunu belirterek, valimizden özür dilemiştir. Şehidimizin babasıyla valimiz arasında herhangi bir sorun yaşanmamıştır." dedi.

Şehit babası Garip Karaca, yaptığı açıklamada, herkesten özür dilediğini söyledi. Masasında bir bayanın ağladığını dile getiren Karaca, ''Yavrum gel ağlama dedim. Biz 15 yıldır ağlıyoruz geri mi getirdim dedim. Bir kişi geldi, yanımda 2 boş sandalye vardı. Yanıma oturdu. Esas dedi biz karışık oturacaktık dedi. Ben de herşey karışık dedim. Telefon ediyorlar, yok babası gelsin tek gelin diyorlar. Annesi, o da şehit annesi. Biz yemek için gelmedik. Bizi senede bir yokluyorlar. Bir kömür veriyorlar, yarı kömür, yarı taş ama bizim gayemiz şehitlik dedim. Sonra ayağa kalktı sen yanlış konuşuyorsun dedi, ben valiyim dedi. Çıkışta ben tekrar görüştüm, özür diledim." diye konuştu.

Valilikten yapılan açıklamada ise 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla öğretmenevinde şehit yakınları ve gazilerle yemekte bir araya gelindiği belirtildi. Açıklamada, bir şehidin yakınının duygusal yoğunluk yaşaması üzerine Vali Kara'nın, şehit babası Garip Karaca'nın daha fazla rahatsız olmaması için masadan ayrıldığı ve diğer şehit yakınlarına yöneldiği kaydedildi. Açıklamada şunlara yer verildi: ''Valimiz Ahmet Kara, daha sonra aynı şehit babasıyla yine bir araya gelmiştir. Şehidimizin babası kendisinin birtakım sorunlarının olduğunu belirterek, valimizden özür dilemiştir. Şehidimizin babasıyla valimiz arasında herhangi bir sorun yaşanmamıştır. Sayın valimiz bugüne kadar gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin yakınlarının milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetler olduğu inancıyla hareket etmiştir. Bundan sonra da aynı duygularla şehitlerimizin emanetlerine ve gazilerimize elinden geldiğince sahip çıkmaya devam edecek ve tüm imkanları onlar için seferber edecektir.'' denildi.